Actualitzat 22/10/2015 16:51

El Museu de Gavà mostra les pràctiques funeràries en la prehistòria a Catalunya

GAVÀ (BARCELONA), 25 juny (EUROPA PRESS) -

El Museu de Gavà ha obert aquest dijous una exposició que resumeix a través de 300 objectes originals les diferents pràctiques funeràries que es van utilitzar durant la prehistòria a Catalunya.

L'exposició, anomenada 'El final és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica', és una producció del Museu de Gavà en col·laboració amb el Museu d'Arqueologia de Catalunya i estarà oberta fins al 5 d'octubre.

La mostra fa un recorregut per la relació de l'ésser humà amb la mort des del paleolític superior, fa més de 22.000 anys, fins a l'Edat del Bronze, cap al 1.000 abans de Crist.

L'exposició dóna a conèixer diferents pràctiques funeràries de l'antiguitat com la inhumació a coves, fossats o hipogeus, les sepultures megalítiques, les necròpolis o la incineració.

"Les pràctiques funeràries van ser molt diverses durant la prehistòria, però totes tenien com a característica la cura dels morts", ha explicat Josep Bosch, un dels comissaris de l'exposició.

Al llarg de l'exposició es presenten quatre recreacions de diferents tipus d'enterrament característics de la prehistòria i un vídeo de pràctiques funeràries contemporànies que tenen semblances amb les de fa milers d'anys.

A l'exposició es poden veure més de 300 objectes trobats en espais funeraris prehistòrics, entre els quals hi ha cranis, ornaments, atuells i una fletxa clavada en la vèrtebra d'una persona enterrada.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés