Actualitzat 22/10/2015 17:19

Manrique porta al Teatre Lliure l'"aventura èpica" d'un noi amb Asperger

Los actores Iván Benet, Cristina Genebat, Julio Manrique y Pol López
EUROPA PRESS

L'actor Pol López protagonitza l'adaptació d''El curiós incident del gos a mitjanit'

BARCELONA, 7 abr. (EUROPA PRESS) -

El Teatre Lliure de Gràcia acollirà l'adaptació teatral de la novel·la 'El curiós incident del gos a mitjanit', de l'escriptor britànic Mark Haddon, l'"aventura èpica" d'un adolescent amb síndrome d'Asperger que podrà veure's a partir d'aquest dijous i fins al 10 de maig, ha anunciat el seu director, Julio Manrique.

L'actor Pol López dóna vida al protagonista, Christopher, un noi de quinze anys amb Asperger que decideix investigar la mort del gos del seu veí, al qual apreciava, mogut per un sentiment molt fort sobre la justícia, en una aventura que el portarà a anar "més lluny del que es creia capaç", ha explicat Manrique.

"La seva màxima espiritual i vital és que no suporta la mentida, cosa que el fa especial i posa de manifest totes les mentides que formen part de la nostra vida i les nostres relacions: mostra un món absurd, a més de donar lloc a situacions tràgiques i còmiques", ha recalcat.

La versió parteix de l'adaptació teatral del dramaturg Simon Stephens, amb una posada en escena nova --diferent de la que es va estrenar al National Theatre de Londres el 2012 i que ara s'interpreta a Broadway-- i amb el text traduït al català per l'actriu Cristina Genebat, que interpreta la mare de Christopher.

Completen l'elenc els actors Mireia Aixalà, Ivan Benet, Carme Fortuny, Marta Marco, Norbert Martínez i Xavier Ricart, alguns dels quals interpreten diferents personatges en el transcurs de l'obra.

Christopher és un adolescent apassionat per les matemàtiques, amb una moral pròpia --fet que el converteix en un personatge clàssic segons López-- i que utilitza els números per explicar-se la realitat.

La seva forma de parlar i entendre la realitat, molt literal, "desarticula aquest món i permet al públic empatitzar amb allò diferent", ha valorat Manrique.

"Tot i no utilitzar metàfores perquè no les entén, el seu llenguatge esdevé increïblement poètic", ha apuntat Genebat.

MIRADES DIFERENTS

"La seva màxima espiritual i vital és que no suporta la mentida, cosa que el fa especial i posa de manifest totes les mentides que formen part de la nostra vida i les nostres relacions: mostra un món absurd, a més de donar lloc a situacions tràgiques i còmiques", ha recalcat López.

López ha explicat que l'equip ha mantingut trobades amb nens amb síndrome d'Asperger per comprendre més la seva condició, i ha apuntat que és cert que té aquesta patologia "però del que parla en realitat l'obra és de la complexitat de cada ésser".

"El d'aquests nens és un món fascinant ple de mirades diferents: per a ell, la justícia està per sobre de tot i em va fer pensar que, si tots fóssim una mica més 'aspergers', tot aniria millor", s'ha sincerat Marco, que dóna vida a la psicòloga que fa de narradora.

"Si no existís Pol López no m'hauria plantejat fer aquest text", ha sentenciat Manrique, que ha descrit l'espai del Lliure com a ideal per a una producció de vuit actors però que requereix proximitat amb el públic.

L'escenari se situa a la sala polivalent de l'escola del protagonista, un espai lluminós i obert al joc, dissenyat per l'escenògraf Lluc Castells, que tindrà projeccions de vídeo i música en directe, en certes escenes, ha avançat el director.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés