Actualitzat 16/11/2017 18:04

L'hotel The Serras homenatja Picasso als 100 anys de la seva última llarga estada a Barcelona

Xef Marc Bascons,Emmanuel Guigon (Museu Picasso),Jordi Serra (hotel The Serras)
INTERPROFIT/FERRAN NADEU

La CNN premia l'establiment com a millor hotel boutique de ciutat 2017

BARCELONA, 16 nov. (EUROPA PRESS) -

L'hotel The Serras, on Picasso va tenir un estudi durant la seva joventut a Barcelona, ha homenatjat l'artista en el centenari de la seva última estada perllongada a la capital catalana, creant un menú que oferirà en el seu restaurant 'Informal' durant el 2018.

Ha presentat el menú el seu creador i xef de l''Informal', Marc Gascons --en col·laboració amb Quim Vila, de Vila Viniteca--, juntament amb el propietari de l'hotel, Jordi Serra, i el director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon.

Emmanuel Guigon ha recordat que el museu dedicarà una gran exposició el 2018 a la relació de Picasso amb la cuina, i aquest mateix any el públic en general podrà degustar a l'hotel el menú de Marc Gascons: tant la mostra com el menú aniran de maig a setembre.

També ha destacat que 'Ciència i caritat' és un dels quadres que el jove Picasso havia pintat el 1897 a l'estudi que tenia a l'edifici on avui hi és l'hotel, segons ha explicat el propietari de l'establiment, Jordi Serra.

EL MENÚ

El menú evoca ingredients que Picasso va destacar en pintures o en declaracions seves, a més d'alguns elements que apareixen en fotografies: el seu gust per l'absenta està reflectit en el Rebujito a la francesa.

A partir de cinc quadres s'han creat sengles plats: Sèpia al natural, els Eriçons amb ou, pa i butifarra negra; Carxofes amb foie gras, Llamàntol a la brasa (mar i muntanya), i Tres mossegades de brie.

El Lenguadito fregit s'inspira en una fotografia a la qual el pintor apura les espines d'un peix; la Butifarra catalana amb mongetes del ganxet, en l'afició que ell va expressar per aquest plat; la Poma cubista, en una altra obra de Picasso; i la Xocolata al mar sorgeix a partir d'una llista de la compra en la qual va apuntar aquest producte, que també se li veu menjar en una foto.

MOTIU D'UNA ALTRA EXPOSICIÓ

L'estada del pintor a la capital catalana que evoca aquest menú van ser sis mesos d'ara fa 100 anys: va estar de juny a novembre amb la seva futura esposa Olga Khokhlova, i també ha motivat l'actual exposició del Museu Picasso '1917. Picasso Barcelona', fins al 28 de gener.

Entre les fotos que es va fer n'hi ha una al passeig Colom, el carrer on avui està The Serras, l'amo del qual, Jordi Serra, ha destacat el premi que ha rebut de CNN Travel com a World's Best City Hotel, una de les categories dels seus 'The world's best boutique hotels of 2017'.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés