Publicat 17/06/2019 15:10

FiraTrrega acollir 42 propostes sobre territori, identitat, compromís i reflexió

FiraTrrega 2019, nova adrea i un referent de les arts escniques de carrer
EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 juny (EUROPA PRESS) -

El festival d'arts escniques FiraTrrega arribar a la seva 39a edició amb Anna Giribert com a nova directora artística i amb un projecte de creació per als propers cinc anys que en aquesta edició preveu la celebració de 42 propostes, ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa.

Amb el certamen, que tindr lloc del 5 al 8 de setembre, la nova directora pretén situar el festival com un referent internacional de les arts escniques al carrer que treballar quatre eixos artístics: territori, identitat, compromís i reflexió.

Presentar un total de 42 propostes, la majoria de les quals seran espectacles de teatre i 19 estrenes a l'Estat; del global, un total de 24 són d'autoria catalana, nou provenen de diversos punts d'Espanya, sis són internacionals i tres són de programació mixta.

En la línia d'aquesta nova etapa, l'acte inaugural de la FiraTrrega 2019 ser una conversa sobre l'ús social i artístic de l'espai públic entre el filsof Xavier Antich i la directora del Mercat de les Flors, ngels Margarit, un debat moderat per la directora del Centre de Cultura Contempornia de Barcelona (CCCB), Judit Carrera.

QUATRE LÍNIES ARTÍSTIQUES

Amb l'objectiu d'oferir una mirada polidrica, territori, identitat, compromís i reflexió seran els quatre valors i eixos artístics protagonistes d'aquesta edició, els mateixos que posaran les bases per a les programacions dels propers anys, ha dit Giribert.

La directora artística ha explicat que tant Trrega com les arts escniques al carrer són tractades com perifries --a nivell físic i pressupostari--, i ha assenyalat la voluntat del festival de "provocar estratgies de resistncia cultural" i programar propostes que parlin de minories, comunitats, tradicions i cultura agrícola.

Sota el paraigua artístic de territori, s'oferiran espectacles com 'A vore' --de la companyia Avore--, que posa en relleu danses de les Terres de l'Ebre, com la jota, i que se celebrar en conjunt amb el Festival Eufnic de Sant Carles de la Rpita (Tarragona).

En el cas de la identitat, el festival ha programat companyies de diverses procedncies, per reflectir en el seu programa cultural la diversitat d'identitats que existeixen al segle XXI, com 'Así bailan las putas' --de la companyia Sixto Paz i que es presentar en el Festival Grec de Barcelona--, i 'Bidaia', d'Hortzmuga.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés