Actualitzat 22/10/2015 17:19

El FeMAP uneix música, arquitectura i paisatge

Un concierto del FeMAP 2014
FEMAP

Comptarà amb el Quartet Casals, Hopkinson Smith i sonates inèdites de Vivaldi

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

El V Festival de Música Antiga dels Pirineus 2015 unirà 26 municipis de Catalunya, Andorra i per primera vegada també França, amb una oferta de 45 recitals de música antiga i activitats variades que reivindicaran l'arquitectura i el paisatge, entre el 3 de juliol i el 30 d'agost.

El Quartet Casals, amb un programa de Bach, Mozart i Beethoven, inaugurarà el festival, que comptarà també amb el llaüt Hopkinson Smith, el director i músic Andreas Prittwitz i la violinista barroca Lina Tur Bonet, que interpretarà cinc sonates inèdites de Vivaldi acompanyada del clavecí Kenneth Weiss i el violoncel barroc Sebastian Hess.

Hi participaran un total de 18 formacions musicals, entre les quals han apostat per 11 agrupacions i artistes catalans per donar suport a "músics que a més de ser de casa són d'alta qualitat", ha explicat l'alcalde en funcions de La Seu, Albert Batalla, que ha posat com a exemple La Xantria i Jordi Domènech --'El cant de la Sibil·la'-- i l'Escola Municipal de Música de Berga.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que en aquesta edició s'incorporen cinc nous municipis: Bourg Madame --s'hi suma la Cerdanya francesa per primera vegada--, Encamp, Canillo, Sant Llorenç de Morunys i Sant Joan de les Abadesses.

També s'hi afegeixen deu espais nous, com els monestirs de Sant Joan de les Abadesses i Sant Llorenç de Morunys, i l'església de Sant Julià de Llesui a Sort, entre d'altres.

El cicle inclou concerts amb visita guiada a l'arquitectura i els monuments, sis sessions Gastrofilm i tres passejos musicals.

El FeMAP té un pressupost de 325.000 euros, compost en un 30% d'ajudes dels Ajuntaments participants i un 24% de la Generalitat, així com aportacions de les Diputacions, els patrocinis i la venda de les 8.700 entrades amb les quals comptarà; finalment, completen les xifres les ajudes del Ministeri de Cultura i el Govern d'Andorra.

ESPAIS NATURALS I PÚBLIC INFANTIL

D'acord amb la vinculació del territori amb el paisatge, recuperaran per tercer any el format dels concerts en entorns naturals, que s'instal·laran com a novetat al Niu de l'Àguila, al cim de la Tosa (Alp/Bagà), a la qual pujaran amb un telecadira i caminant --o vehicles adaptats--.

Per atreure públic a un territori de més de 900 quilòmetres de longitud, que inclou localitats molt petites (de fins i tot 43 habitants) i molt disperses, aquest any han potenciat estratègies complementàries amb un catàleg de packs turístics vinculats als concerts que inclouen allotjament i activitats.

També inclourà espectacles familiars, per incorporar aquesta música als més petits, a càrrec dels violins barrocs d'Adriana Alcaid i Inrantzu Zuasti, i la tercera edició de l'Acadèmia de Música Antiga del FeMAP, dirigida en aquesta ocasió per Fahmi Alqhai.

El mes de setembre entrarà en funcionament el conservatori dels Pirineus, que no hauria estat possible sense l'existència d'aquest festival, a partir de setembre, una unió de forces entre Puigcerdà, La Seu i Berga, amb el suport de la Generalitat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés