Actualitzat 09/07/2015 17:35

La companyia Peeping Tom reflexiona sobre l'efímer a 'À louer' al Grec

El coreògraf belga Thomas Hauert coordina 'La mesura del desordre'

   BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

La companyia belga Peeping Tom torna al Grec amb una reflexió sobretot l'efímer amb l'espectacle 'À louer', en què es combina el teatre i la dansa entre el 15 i el 17 de juliol al Mercat de les Flors.

   L'obra, dirigida per Gabriela Carrizo i Franck Chartier relata la història d'una família burgesa en decadència, sumida en una espècie de laberint del qual no poden escapar.

   En roda de premsa aquest dijous, el director del festival, Ramon Simó, ha afirmat que la idea principal dels integrants de la companyia és que "l'escenari s'ocupa com un lloc de lloguer", i que es pot extrapolar a la vida en general.

   L'obra, segons Simó, "aconsegueix que l'espectador entri en un territori de ficció", referint-se a l'empatia que la companyia i la seva obra pot generar al públic, a causa de la implicació dels actors en la seva interpretació.

'LA MESURA DEL DESORDRE'

   D'altra banda, el coreògraf belga Thomas Hauert ha coordinat l'obra 'La mesura del desordre' al costat del Group LaBolsa, un espectacle que sorgeix a partir d'una trobada de creadors de Barcelona i que està programat els dies 14 i 15 de juliol a la sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure.

   Hauert ha afirmat que l'obra neix des d'una "necessitat de desordre" dins de les partitures establertes, en què es combinen les interpretacions individuals en el resultat col·lectiu de la funció.

   En roda de premsa, Mireia de Querol, del Group LaBolsa, ha comentat que a partir de la dansa abstracta es busquen "noves maneres de moviment i expressió", en què es barreja el component de la improvisació per obtenir el resultat final.

LA COMBINACIÓ DEL REAL I EL VIRTUAL A 'CINÉMATIQUE'

   Una altra de les propostes del festival presentades aquest dijous és 'Cinématique', una producció de la companyia francesa Adrien M/ Claire B, en què s'exposa un paisatge digital en què se succeeix la dansa, el circ i les arts digitals.

   L'obra, que se centra en els records de la infància, es representarà els dies 10 i 11 de juliol al Mercat de les Flors.

   El director, Adrien Mondot, ha explicat que l'espectacle és "una relació entre el món real i el virtual", amb projeccions que transformen l'escenografia i interactuen amb els intèrprets que transformen la realitat.

   D'altra banda, entre el 14 i el 19 de juliol a la sala Jamboree s'ha programat el 'Big & black jamboree', en què es combina el so de les 'big band' amb les veus femenines negres del jazz i el soul; aquest cicle compta amb noms com la Barcelona Big Blues Band o la cantant Janine Johnson.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés