Actualitzat 22/10/2015 16:10

Ciro Zorzoli i T de Teatre despullen el treball actoral en la proposta 'Premis i càstigs'

La obra 'Premis i càstigs'
DAVID RUANO/FESTIVAL GREC

Jordi Cortés reflexiona al Mercat de les Flors sobre l'acceptació del propi cos

BARCELONA, 29 juny (EUROPA PRESS) -

La companyia catalana T de Teatre i el dramaturg argentí Ciro Zorzoli portaran al Teatre Lliure de Barcelona de dijous a diumenge, dins del Festival Grec 2015, la coproducció 'Premis i càstigs', que despulla els detalls del treball actoral i busca el sentit "de seguir reunint-se sobre l'escenari davant d'altres persones que vénen a mirar", segons ha explicat en roda de premsa aquest dilluns Zorzoli, en el seu debut a la ciutat.

El dramaturg ha comentat que l'espectacle va sorgir de la seva inquietud per entendre "per on passa el treball d'actor, i quin és el seu sentit", qüestions que planteja sobre l'escenari amb la interpretació d'Ivan Benet, Mamen Duch, Carolina Morro, Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta, Jordi Rico, Àgata Roca i Marc Rodríguez.

"La gent assistirà a una nit on un grup d'actors exerciten les seves rutines diàries de preparació actoral", i intenten posar-se a la pell de, per exemple, personatges pobres que passen gana.

La intenció de Zorzoli és que a través d'aquesta posada en escena, el públic es plantegi quan l'actuació sembla verdadera o no, i que "obri una reflexió sobre les dificultats de posar-se al lloc de l'altre i representar qui pateix", tot això amb una base d'humor que Zorzoli ha considerat necessària moltes vegades per sobreposar-se a les dificultats del treball actoral.

Davant del Teatre Lliure, el Mercat de les Flors ha programat per al Grec la proposta de Jordi Cortés 'Fuck-in-progress' feta juntament amb l'Associació Kiakahart --que alberga ballarins amb particularitats físiques diverses, com la invidència--, on posaran sobre la taula la relació amb els seus cossos i la por de mostrar-los com són.

Segons Cortès, la seva proposta és una barreja entre una "simfonia barroca i una composició contemporània amb sorolls i gemecs", i ell mateix serà dins de la peça, cosa que fa molt temps que no succeeix.

"He fet un salt al buit, que és un perill perquè m'agrada molt improvisar", ha advertit Cortès, que ha trobat en aquest àmbit un terreny a explorar en el futur, de manera que aquest no serà l'únic 'Fuck-in-progress' que inventi.

UN PRES POLÍTIC

Durant tot el mes de juliol i a l'altra banda de la ciutat, la Sala Beckett farà el Festival Grec amb la proposta militant 'Penso en Yu', de l'autora Carole Fréchette i amb direcció d'Imma Colomer, que narren el cas d'un pres polític xinès --que va llançar pintura en una fotografia de Mao-- alliberat després de 17 anys vist pels ulls d'una dona canadenca que no té res a veure amb el país asiàtic.

En roda de premsa, l'autora ha explicat que ella mateixa va veure la notícia a un diari i es va quedar atrapada, per la qual cosa la va guardar esperant que arribés un moment per abordar-la.

Va decidir que l'enfocament seria el d'un dona que, com ella, troba la notícia a la premsa, i que reflexiona sobre la utilitat de les revolucions i els sacrificis, ja que la protagonista ha estat també militant durant tota la seva vida.

La Sala Beckett també programarà del 4 a l'11 de juliol el X Obrador d'Estiu, un punt de trobada internacional per a la dramatúrgia contemporània amb diferents cursos.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés