Actualitzat 29/10/2015 18:58

La Universitat de Lleida cria grills rics en proteïnes per al consum humà

El investigador de la UdL Diego Cruz y la asistente de investigación Y. Serrato
Foto: UDL

   LLEIDA, 29 Oct. (EUROPA PRESS)

La Universitat de Lleida (UdL) ha iniciat fa sis mesos una investigació pionera a Espanya per aconseguir grills rics en proteïnes destinats al consum humà, ja sigui punts (per menjar fregits, cuinats o fornejats) o convertits en farina amb la qual es puguin elaborar productes, segons ha confirmat a Europa Press l'investigador Diego Cruz.

   Cruz i l'assistent d'investigació, Yovanna Serrato, han creat un preprototipo de granja a Agrònoms en què crien grills de les espècies Grylloides Sigillatus, segons ha publicat aquest dijous el diari 'Segre'.

   El projecte s'ha gestat al centre d'investigació de la UdL Agrotecnio, està finançat per l'Agència de Gestió d'Ajudes Universitàries i d'Investigació de la Generalitat i per fons Feder europeus i ha estat batejat amb el nom ArthroFood, que és el que portarà l'empresa que la Universitat impulsa.

   Yovanna Serrato i Diego Cruz volen crear la seva pròpia granja de grills, contactar amb indústries alimentàries i exportar-ho a països pobres per ajudar a combatre la malnutrició.

   Els investigadors d'Agrotecnio estan desenvolupant tecnologia de cria i optimitzen la seva alimentació amb una combinació de cereals i lleguminoses amb l'objectiu de potenciar el percentatge de proteïnes.

   Els científics de la UdL valoren el contingut nutricional d'aquests grills, que tenen nou aminoàcids essencials i macro i micronutrients, essencialment ferro, zinc i calci, per la qual cosa el seu consum seria beneficiós per a persones amb anèmia o intolerància a la lactosa, per exemple.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés