Actualitzat 22/10/2015 16:49

La gira internacional BBVA - El Celler de Can Roca conclou amb 30.000 plats servits

BARCELONA/GIRONA, 7 Sep. (EUROPA PRESS) -

La segona edició de la gira BBVA - El Celler de Can Roca 2015 ha culminat amb 30.000 plats servits a 1.600 comensals a l'Argentina, els Estats Units i Turquia, ha informat aquest dilluns el banc en un comunicat.

Joan Roca com a xef de la cuina salada, Josep Roca com a cap de sala i sommelier, i Jordi Roca com a xef de la cuina dolça, han ideat elaboracions especials com a homenatge a la gastronomia i la cultura local de cada país visitat amb una base de 350 ingredients i 10 vins en cada menú.

Els germans Roca, propietaris d'El Celler de Can Roca, elegit millor restaurant del món el 2015, han recorregut 64.000 quilòmetres per tres continents en un mes.

MALETA PLENA D'IDEES

Al final del viatge, Joan Roca ha afirmat: "En aquesta gira hem pogut aprendre, hem pogut trobar inspiració i hem pogut també ser ambaixadors de la nostra cuina, de la nostra cultura allà on hem estat. Ha estat una gira molt enriquidora".

Josep Roca ha considerat que repetir l'experiència d'una gira internacional ha valgut la pena perquè, malgrat l'esgotament, tornen després d'"haver gaudit moltíssim, d'haver après moltíssim, d'escoltar moltíssim i, en definitiva, amb una maleta que arriba plena d'idees".

Jordi Roca ha afegit que tornen amb "moltes coses apreses que sens dubte seran part de la cuina a El Celler de Can Roca".

BEQUES I DOCUMENTAL

Durant la gira, que ha inclòs conferències a més de demostracions culinàries, BBVA i El Celler de Can Roca han comptat amb la col·laboració de diverses escoles d'hostaleria, d'entre les quals han escollit dos joves estudiants de cada ciutat perquè gaudeixin d'una beca de quatre mesos al restaurant de Girona.

A més, coincidint amb el final de la seva gira, els germans Roca van acabar el rodatge del documental 'The turkish way', segona part del llargmetratge 'Cooking up a tribute', estrenat en el passat festival de Berlín i que actualment s'exhibeix en els principals festivals de cinema del món.

Aquesta 'road cooking movie' dels germans Roca, produïda per BBVA Contenidos, clausurarà la secció de cinema gastronòmic del Festival de Sant Sebastià aquest 25 de setembre.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés