BARCELONA, 6 Jul. (EUROPA PRESS) -
El funeral del director i copropietari d'El Bulli durant més de tres dècades, Juli Soler, tindrà lloc aquest dimarts a les 16.00 hores al tanatori de Terrassa (Barcelona), ciutat que el va veure néixer.
"La seva dona Marta, els seus fills Panxo, Rita i Júlia, i tots els qui l'estimàvem i l'estimem us demanem que ens ajudeu a mantenir per sempre viva la seva memòria", sostenen els cercles pròxims en un comunicat.
Soler ha mort la matinada d'aquest dilluns a causa de l'evolució de la malaltia neurodegenerativa que patia des de fa anys, han informat a Europa Press fonts pròximes a Soler.
BulliFoundation i la família de Soler van anunciar a final del 2012 que la malaltia l'obligava a deixar les seves funcions al capdavant de la fundació, on treballava des que el restaurant va tancar, el 30 de juliol del 2011.
Soler va fitxar Adrià a començament dels anys 80, i al seu costat va liderar la revolució del Bulli, i va arribar a convertir-lo en el millor restaurant del món.
AL BULLI DES DEL 1981
Nascut a Terrassa (Barcelona) el 31 de maig del 1949, Soler va arribar a la cala Montjoi de Roses (Girona) el 1981, quan el restaurant tenia una estrella Michelin, i 30 anys més tard El Bulli va arribar a tenir-ne tres.
Havia començat a treballar en el sector de l'hostaleria al costat del seu pare i des dels 13 anys va estar vinculat al món de la restauració, tot i que la seva passió pel rock també el va portar després a dirigir algunes discoteques, així com diversos negocis vinculats amb la música.
Després va començar a dirigir El Bulli en col·laboració amb Ferran Adrià fins al 2011, quan van tancar el local i van crear BulliFoundation, un centre d'investigació de la cuina d'avantguarda, de formació i promoció de la gastronomia que s'instal·larà en la mateixa localització d'El Bulli, al Cap de Creus.