Actualitzat 17/04/2015 14:56

Els restaurants gironins amb estrelles Michelin s'uneixen a 'Girona, territori d'estrelles'

Cocineros de Girona con estrellas Michelin presentan 'Girona, terra d'estrelles'
Foto: EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 Abr. (EUROPA PRESS) -

Els 13 restaurants distingits amb estrelles Michelin de la província de Girona s'han agrupat en el projecte 'Girona, territori d'estrelles' amb l'objectiu de promocionar-se i donar a conèixer el territori, combinant experiències gastronòmiques amb l'oferta turística de la zona.

   El responsable de Top Gastronomia --l'empresa que ha impulsat la creació d'aquest col·lectiu--, Miquel Àngel Oliva, ha destacat aquest divendres en una presentació al saló B-Travel que Girona és la zona amb més estrelles Michelin d'Europa, cosa que ha assegurat que "no és casualitat" sinó que es deu a la bona formació de l'Escola d'Hostaleria, del bon producte i de l'esforç dels cuiners.

   Aquest col·lectiu està integrat pels restaurants El Celler de Can Roca (Girona), Miramar (Llançà), Les Cols (Olot), Ca l'Arpa (Banyoles), Els Brancs (Roses), Casamar (Llafranc), Els Tinars (Llagostera), Ca l'Enric (La Vall de Bianya), La Cuina de Can Simón (Tossa de Mar), Massana (Girona), Fonda Xesc (Gombrèn), Bo. Tic (Corçà) i Les Magnòlies (Arbúcies).

   Com a primera acció conjunta, s'ha elaborat el 'Passaport Girona', que recull els 13 restaurants i premiarà els usuaris que més estrelles acumulin, oferint-los activitats exclusives, avantatges i activitats 'premium' per formar part d'aquesta comunitat.

   El passaport es pot aconseguir en format físic i també a través d'una aplicació que es posarà en marxa en les pròximes setmanes, i permetrà que cada usuari pugui planificar la seva ruta de restaurants i acumular estrelles.

   Oliva ha explicat que un dels objectius és donar a conèixer tots els restaurants de la província amb estrella Michelin, ja que ha admès que El Celler de Can Roca no necessita promoció però sí la resta, i ha afegit que també es vol "desmitificar" l'afirmació que tots són inaccessibles per qüestió de preu.

   A més dels punts que s'acumilin, el passaport oferirà la possibilitat de fer esdeveniments gastronòmics "exclusius", sobretot dirigits a marques i empreses.

   A la presentació d'aquest divendres han participat els cuiners Pere Massana (Massana), Paco Pérez (Miramar), Fina Puigdevall (Les Cols), Javier Cabrera (Els Brancs), Víctor Trochi (Les Magnòlies) i Francesc Rovira (Fonda Xesc).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés