Actualitzat 22/09/2015 16:00

Ferran Adrià defensa a Miami la fusió de gastronomies internacionals

Aborda el perfil canviant de la gastronomia davant d'un grup d'estudiants

BARCELONA, 22 Sep. (EUROPA PRESS) -

El xef Ferran Adrià ha participat en la primera edició del 'Estrella Damm Gastronomy Congress', a Miami, on ha defensat la importància d'apostar per l'avantguarda a la cuina davant dels estudiants de l'Institut Culinari de Miami.

En una presentació centrada en el futur del concepte de "restaurant", Adrià els ha demanat reflexionar sobre els límits entre el lúdic i la gastronomia en si.

El conegut xef, que lidera elBullifundation, ha manifestat que actualment està funcionant molt bé la cuina "informal" i ha apostat per la fusió de diferents cuines com la japonesa, la mexicana i la colombiana, entre d'altres.

Respecte a l'espanyola, Ferran Adrià ha destacat l'oportunitat que suposen esdeveniments com el Congrés de Gastronomia Estrella Damm per ajudar que la cuina espanyola es pugui exportar d'"una manera ben feta, destacant com ho fan francesos i italians.

Segons ha informat Damm, aquesta cita gastronòmica celebrada a Miami va comptar amb altres noms de la cuina espanyola i internacional, com Diego Muñoz --del restaurant Astrid i Gastón de Lima, guardonat amb una estrella Michelin i reconegut com el segon millor restaurant de l'Amèrica Llatina 2014--, i Fran Agudo i David Gil, xefs del restaurant Tiquets de Barcelona.

Sota la temàtica 'el Perfil Canviant de la Gastronomia Moderna', Estrella Damm ha organitzat aquesta trobada en col·laboració amb el Miami Culinary Institute.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés