BARCELONA, 7 Nov. (EUROPA PRESS) -
La centenària empresa familiar catalana de conserves Espinaler ha inaugurat a Tòquio (Japó) la primera taverna d'aquesta marca fora d'Espanya després de dos anys de negociació amb un grup d'inversors japonès.
L'establiment està situat a un barri turístic de la capital japonesa i es podran degustar els seus productes, com escopinyes de les ries gallegues, navalles, musclos, espàrrecs i olives, i la característica 'Salsa Espinaler', ha informat l'empresa aquest divendres en un comunicat.
El primer contacte amb els inversors japonesos es va produir a partir d'un reportatge de la marca per al canal Discovery Channel el 2008, que els va animar a visitar l'establiment.
Espinaler va néixer a Vilassar de Mar (Barcelona) el 1896 i té més de 300 referències amb marca pròpia, entre conserves de peix i marisc, vegetals, vermut, vins, salsa i patates.
L'empresa té una plantilla de 80 treballadors, va facturar 9,3 milions d'euros el 2013 i preveu arribar a als 12 milions aquest any.