GIRONA, 2 Jun. (EUROPA PRESS) -
Els germans Roca han assegurat que la reeleció del Celler de Can Roca com a millor restaurant del món segons la revista 'Restaurant Magazine' és un "reconeixement a la gastronomia gironina, catalana i mediterrània", així com un premi per a Girona, Catalunya i l'ofici de cuiner.
En declaracions a Europa Press aquest dimarts després de recuperar dilluns a la nit aquest premi, que van aconseguir per primera vegada el 2013 i en què van quedar segons l'any passat, el xef Joan Roca ha assegurat que tornen "molt feliços" i encantats d'assumir un altre cop la responsabilitat que representa tornar a ser el millor restaurant del món.
"El premi representa tornar a ser ambaixadors del país i de la cultura, de la cuina catalana i gironina i dels productes de la terra", ha puntualitzat Joan Roca.
Alhora, el xef ha reconegut que el premi ha estat possible "gràcies a les nostres arrels", i ha posat com a exemple la cultura catalana i els productes de proximitat del territori, des dels productes de pagès o la pesca.
"Tornar a ser el millor restaurant del món ens dóna molta energia per seguir treballant i mostrant al món la cuina del nostre país", ha insistit el més gran dels tres germans Roca, que ha assegurat que aquest dimecres tornaran a la feina igual que ho feien abans de rebre el premi.
Joan Roca ha explicat que aquest últim any "no han treballat per tornar a ser el número u", sinó perquè són inconformistes i tenen en marxa projectes que els donen força per seguir creant a la cuina, com 'La Masia', un centre de creativitat gastronòmica, investigació i formació.
CELEBRACIONS
Els germans Roca, nouvinguts de Londres, viatgen cap al Celler de Can Roca, al barri de Taialà de Girona, on l'equip del restaurant els té preparat una rebuda i un àpat de celebració.
Joan Roca ha assenyalat a Europa Press que "ara toca fer el premi amb la família i l'equip del Celler, que són els responsables de tornar a ser el millor restaurant del món".