Actualitzat 22/10/2015 16:50

Els germans Roca veuen el premi com un "reconeixement" a la gastronomia catalana

Celler de Can Roca
CELLER DE CAN ROCA

GIRONA, 2 Jun. (EUROPA PRESS) -

Els germans Roca han assegurat que la reeleció del Celler de Can Roca com a millor restaurant del món segons la revista 'Restaurant Magazine' és un "reconeixement a la gastronomia gironina, catalana i mediterrània", així com un premi per a Girona, Catalunya i l'ofici de cuiner.

En declaracions a Europa Press aquest dimarts després de recuperar dilluns a la nit aquest premi, que van aconseguir per primera vegada el 2013 i en què van quedar segons l'any passat, el xef Joan Roca ha assegurat que tornen "molt feliços" i encantats d'assumir un altre cop la responsabilitat que representa tornar a ser el millor restaurant del món.

"El premi representa tornar a ser ambaixadors del país i de la cultura, de la cuina catalana i gironina i dels productes de la terra", ha puntualitzat Joan Roca.

Alhora, el xef ha reconegut que el premi ha estat possible "gràcies a les nostres arrels", i ha posat com a exemple la cultura catalana i els productes de proximitat del territori, des dels productes de pagès o la pesca.

"Tornar a ser el millor restaurant del món ens dóna molta energia per seguir treballant i mostrant al món la cuina del nostre país", ha insistit el més gran dels tres germans Roca, que ha assegurat que aquest dimecres tornaran a la feina igual que ho feien abans de rebre el premi.

Joan Roca ha explicat que aquest últim any "no han treballat per tornar a ser el número u", sinó perquè són inconformistes i tenen en marxa projectes que els donen força per seguir creant a la cuina, com 'La Masia', un centre de creativitat gastronòmica, investigació i formació.

CELEBRACIONS

Els germans Roca, nouvinguts de Londres, viatgen cap al Celler de Can Roca, al barri de Taialà de Girona, on l'equip del restaurant els té preparat una rebuda i un àpat de celebració.

Joan Roca ha assenyalat a Europa Press que "ara toca fer el premi amb la família i l'equip del Celler, que són els responsables de tornar a ser el millor restaurant del món".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés