Actualitzat 22/10/2015 17:08

Elisava desxifrarà el procés creatiu del disseny amb la metodologia de la cuina de Ferran Adrià

El director general de Elisava, R.Benedito; el chef Ferran Adrià, y J.Cortada
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 Abr. (EUROPA PRESS) -

Un equip d'investigació de l'Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona (Elisava) analitzarà el procés creatiu del disseny a través de la metodologia d'elBulliLab, del xef Ferran Adrià, en el projecte d'investigació i innovació 'Decoding', que va arrencar l'octubre del 2014 i s'allargarà fins al juliol del 2017.

En roda de premsa aquest dimecres, han presentat la iniciativa la representant del projecte, Raffaella Perrone; el director científic d'Elisava, Daniel Cid, i el cuiner Ferran Adrià, qui ha afirmat que el projecte ajudarà que en tres anys Elisava es converteixi en un "referent mundial en disseny".

Basat en la metodologia 'Sapiens' d'elBulliLab, sorgida de la pràctica a la cuina, el projecte distribuirà els professionals catalans del disseny, a través dels estudiants del centre, un 'Test de personalitat creativa' amb 24 preguntes com la vocació, la inspiració o refer idees, entre d'altres.

Aquests resultats, que recolliran formes diferents d'abordar el procés de creació, es documentaran i ordenaran en un 'Mapa creatiu' que s'oferirà en versió digital amb la finalitat que arribi a un "públic global", ha explicat Perrone.

En analitzar la taxonomia gràfica del disseny en les 25 millors escoles de disseny del món, els investigadors es van adonar que "la forma d'explicar-se era molt diferent" en funció del centre, ha explicat Daniel Cid en relatar l'origen del 'Decoding'.

El projecte està finançat amb els recursos propis d'Elisava, i els que aconsegueixi de les empreses que es vulguin implicar, ha puntualitzat el director científic del centre a Europa Press.

ANÀLISI D'ELBULLILAB

Els investigadors han estudiat a fons el treball d'elBulliLab, revisat les fonts documentals i bibliogràfiques sobre el món del disseny i els seus processos, i elaborat mapes i esquemes sorgits d'aquest anàlisi, que aborden aspectes històrics, semàntics i de procés.

A partir d'aquest treball previ, han delimitat l'estudi al camp del disseny del producte o industrial, aprofitant que Elisava uneix les carreres de disseny i d'enginyeria en disseny industrial, ha subratllat Cid.

Ferran Adrià ha situat l'eficiència d'Elisava al nivell de la de Harvard: "Sóc un malalt de l'eficiència per després ser molt anàrquic", i Cid ha afegit que l'escola de disseny comparteix la passió amb elBulli per conèixer el que fa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés