Actualitzat 20/08/2015 14:01

La DO Empordà comença la verema amb bona qualitat de raïm però menor producció

GIRONA, 20 Ag. (EUROPA PRESS) -

   La Denominació d'Origen (DO) Empordà ha iniciat aquesta setmana la verema amb previsions de bona i molt bona qualitat del raïm però una producció entre un 5% i un 10% inferior a la del 2014, tot i que en la mitjana habitual de la denominació.

   Segons ha informat aquest dijous en un comunicat, s'han començat a recollir les varietats chardonnay i sauvignon blanca, seguides de les parcel·les dedicades a produir vi escumós, on es busca més acidesa i menys sucres, mentre que el gruixut de la collita serà al setembre.

   La disminució de la producció respon a una gelada l'abril, forts vents del nord el maig i pedregades el juny, però el raïm que ha sortit endavant està molt sana després de l'èxit de la dispersió d'hormones per combatre a l'arna de la vinya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés