Actualitzat 23/10/2015 14:30

Creix la població de lluços a Roses després d'impulsar un pla de veda de pesca

Crece la población de merluzas en Roses tras impulsar un plan de veda de pesca
CSIC

GIRONA, 23 Oct. (EUROPA PRESS) -

La població de lluços i espècies del fons marí a Roses (Girona) ha augmentat després d'impulsar el 2014 una veda en un dels caladors de plataforma d'entre 120 i 130 metres de profunditat per protegir aquests peixos.

Investigadors de l'Institut de Ciències del Mar (ICM)-Consell Superior d'Investigacions Científiques (Csic), pescadors i administració han impulsat un pla pilot per recuperar aquesta població a Roses, perquè el lluç està sobreexplotada a la Mediterrània Occidental, ha informat el Csic en un comunicat.

El pla, que va arrencar el mes de març del 2015 l'administració amb recursos del Fons Europeu per a la Pesca, arriba després que el febrer del 2014 la Confraria de Pescadors de Roses impulsés aquesta veda.

La iniciativa, que encara segueix en marxa, permetrà observar durant un any els efectes de la veda sobre la biomassa, la biodiversitat i les distribucions de la població de lluç, a més d'analitzar si es donen beneficis sobre espècies acompanyants, i en la recolonització i restauració de l'hàbitat.

L'anàlisi es portaran a terme a través d'un mostreig mensual a bord d'una barca de pesca al port de Roses, i cada jornada constarà de quatre pesques d'arrossegament d'una hora de durada, dues altres dins del calador protegit i dos més en una zona de pesca pròxima.

En l'embarcació, es prendran mesures de la quantitat, el pes i la talla de totes les espècies comercials que acompanyen el lluç, i després són traslladats al laboratori de l'ICM, on separen als individus en les mateixes categories comercials de venda en llotja.

Els mostrejos han detectat que la comunitat d'organismes del fons marí és la que més s'està beneficiant d'aquesta protecció, ja que ha augmentat la presència d'estrelles de mar, eriçons de mar i esponges, entre d'altres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés