LLEIDA, 9 Oct. (EUROPA PRESS) -
La Cooperativa Cadi, amb seu a la Seu d'Urgell (Lleida), ha apostat per la seva internacionalització aquest divendres coincidint amb la celebració del seu centenari, a la qual ha acudit el conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell.
La formatgera ha assenyalat en un comunicat que exporta el 35% de la seva producció de formatge --el 23% de la facturació--, i França representa el 64% del valor de les seves exportacions, una xifra que Cadi valora per tractar-se "del país formatger per excel·lència".
La importància del mercat francès per a la companyia es va evidenciar el 2009, en la compra de la societat de distribució Per Inter i en la creació de Cadi Import, que permet afegir a l'oferta de Cadi formatges seleccionats d'importació.
A més, exporta a Alemanya, Portugal i els Estats Units, i també des de mitjans del 2012 ven regularment a Algèria, mentre que el 2013 va iniciar l'exportació al Marroc.
DESCENS DEL 7%
Cadi preveu tancar aquest exercici amb un descens de vendes pròxim al 7% respecte al 2014, exercici en el qual va arribar a 47 milions d'euros, havent mantingut la seva activitat, a conseqüència de la caiguda dels preus dels productes lactis.
La cooperativa elabora 8.200 tones de formatge, 460 tones de mantega, 450 tones de brossat i formatge fresc, 1.100 tones de formatge fos i ratllat i 2.200 tones de lactosa, a més de formatge sense lactosa.
Per fer el seu centenari, l'empresa presidida per Lluís Clotet ha presentat el cremós de pasta tova Neu del Cadi i el llibre 'Cadi: 100 anys de cooperativa', de l'historiador Carles Gascón.
La companyia rep diàriament 190.000 litres de llet provinents de 105 explotacions ramaderes ubicades en comarques pirinenques i també és sòcia de la Cooperativa Lleters de Catalunya, que comercialitza la marca Llet Nostra.