Actualitzat 02/07/2015 15:52

Catalunya, 'Regió Europea de la Gastronomia 2016'

La xef Carme Ruscalleda serà l'ambaixadora

   BARCELONA, 2 (EUROPA PRESS)

Catalunya ha estat distingida oficialment aquest dijous amb el reconeixement de 'Regió Europea de la Gastronomia 2016' pel seu patrimoni agroalimentari, els seus receptaris centenaris i diversos, i la seva varietat de productes.

   La cerimònia s'ha celebrat a la Pedrera, i han estat el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, i el secretari general d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Josep Maria Elorduy, els encarregats de recollir el títol acreditatiu.

   "Estem molt emocionats i orgullosos perquè aquest reconeixement és un repte i una responsabilitat", ha destacat Puig, que ha afegit que la gastronomia és motor de riquesa a Catalunya, i genera valor afegit i ocupació.

   Puig ha recollit el guardó de mans del coordinador del Global Report on Culinary Tourism i director del World Forum and Food Tourism, Iñaki Gaztelumendi.

   L'acte també ha comptat amb la participació de xefs de prestigi com Carme Ruscalleda, que ha estat nomenada ambaixadora de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016': "Som hereus d'una cultura culinària que ve de fa molt temps i ens mantindrem si fem un treball ben fet i si cuidem el talent i la qualitat".

   Catalunya ha aconseguit obtenir la distinció gràcies a la seva herència cultural i que la cuina catalana està liderant la gastronomia internacional, amb ambaixadors com els xefs Joan Roca i Ferran Adrià.

GASTRONOMIA COM A IDENTITAT

   L'objectiu de Catalunya amb aquest reconeixement és promoure els productes alimentaris i la gastronomia catalans com a elements essencials d'identitat i com a agents clau de la promoció turística.

   D'aquesta manera, es promouran els productes locals, la cuina i el territori com una clau per al desenvolupament sostenible, i es compartirà el coneixement extret amb altres socis del projecte.

   La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per una plataforma de regions europees i administrada per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme.

   El seu objectiu és estimular, recopilar i difondre el coneixement per contribuir a una millor qualitat de vida en les regions europees a través de la promoció de les cultures alimentàries i de l'estímul de la innovació gastronòmica.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés