Actualitzat 22/10/2015 16:06

Cacaolat s'expandeix a 17 països

BARCELONA, 6 Jun. (EUROPA PRESS) -

Cacaolat, que va iniciar una nova etapa el 2012 després de ser adquirida pel consorci integrat per Damm i Cobega, ha aconseguit creuar fronteres i ser present en 17 països, de manera que el 15% de les vendes ja se supera fora de Catalunya.

La firma de batuts és líder a Catalunya, on té una quota de mercat del 57% --aquesta xifra supera el 93% en el canal d'hostaleria--, i continua creixent a la resta d'Espanya amb una quota del 12%, segons la memòria anual del grup cerveser Damm consultada per Europa Press.

Cacaolat, que es produeix a la planta de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), es distribueix per comunitats com Galícia, Balears, Comunitat Valenciana, Aragó i Andalusia, les seves exportacions arriben a països com Andorra, Malta, Xipre i Suècia, i treballa amb alguns dels 'partners' que Damm i Cobega ofereixen.

El creixement en el mercat domèstic i la presència de la marca en un número creixent de països ha contribuït que 2014 sigui el tercer any consecutiu de creixement de doble dígit.

D'aquesta manera, el pla estratègic de sanejament iniciat per Damm i Cobega el 2012 ha arribat al 90% de la seva execució, i la firma s'ha vist impulsada pel llançament de noves referències, com Cacaolat 0%, gràcies a la incorporació de nous departaments com el d'R+D.

La firma de batuts, que ha mantingut intacta la seva fórmula des de 1933, es va veure abocada a concurs de creditors el 2011, tot i que Damm i Cobega van guanyar l'adjudicació de la unitat productiva després de presentar un pla estratègic d'inversions de 130 milions d'euros per al període 2012-2015.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés