Publicat 23/11/2015 12:00

Albesa Ramadera, Gamba i Peix de Palamós i Salvador Vergés, premis Pita 2015

Salvador Vergés guanya la modalitat jove emprenedor amb un projecte carni en què participa Gerard Piqué

LLEIDA, 23 Nov. (EUROPA PRESS) -

La granja de porcs Albesa Ramadera de la Portella (Lleida), Gamba i Peix de Palamós (Girona) i el jove ramader Salvador Vergés de la Vall d'en Bas (Girona) han guanyat la convocatòria 2015 del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (Pita) de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

La Conselleria lliurarà els premis, dotats amb 6.000 euros cadascun, l'1 de desembre al Palau de Pedralbes, ha informat a Europa Press fonts del departament.

Albesa Ramadera ha guanyat el premi en la modalitat d'empresa agrària per la implantació d'un escenari de producció porcina basat en el benestar animal d'acord amb la definició d'innovadors estàndards en nutrició, maneig i sanitat en els quals ha implantat noves tecnologies que faciliten la presa de decisions.

Aquesta granja va guanyar el 2014 del premi Medi Ambient del Ministeri d'Agricultura en els premis Porc d'Or.

En la modalitat a l'agroindústria el premi Pita l'ha aconseguit Gamba i Peix de Palamós, per la implantació al mateix vaixell d'un obrador on es procedeix a l'envasament, etiquetatge i conservació de la gamba vermella acabada de pescar, un producte preparat per arribar al consumidor final.

Salvador Vergés Tejero, de Bas Alimentària, una empresa en la qual participa el grup carni Noel Alimentaria i el jugador del Barça Gerard Piqué, ha guanyat el premi en la modalitat al jove emprenedor o emprenedora per la implantació en una explotació de boví de carn amb diverses innovacions, com fer-la visitable, introduir la raça de carn vacuna agnus i establir aliances amb empreses càrnies orientades a aconseguir una hamburguesa amb una vida útil capaç d'estar en les principals cadenes de distribució.

En la modalitat a l'empresa agrària ha quedat finalista Quiònia Pujol Sabaté, d'Almacelles (Lleida), per la implantació de sistemes de producció de primeres matèries per a la producció de cervesa artesana prèvia selecció de les varietats de llúpols i ordi per cultivar en producció agrària ecològica.

En la modalitat de l'agroindústria, ha estat finalista La Gironina de Salt (Girona), amb un sistema d'espectroscòpia d'infraroig pròxim per a l'anàlisi de paràmetres específics en productes naturals.

Marta Borràs, d'Agroecològica Porcina de Solsona, ha estat finalista en la modalitat de jove emprenedor o emprenedora per la implantació d'una explotació de carn de porc ecològica i de qualitat, basada en la selecció de raça, les instal·lacions, el maneig i la qualitat de vida dels porcs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés