Publicat 28/05/2015 15:05

La xef Carme Ruscalleda apadrina la III Setmana Bio de Catalunya

M.Molins, Josep Maria Pelegrí y Carme Ruscalleda
EUROPA PRESS

Del 29 de maig al 7 de juny es realitzaran més de 170 activitats

BARCELONA, 28 May. (EUROPA PRESS) -

La xef Carme Ruscalleda s'ha convertit en la padrina de la III Setmana Bio per a alimentació ecològica que organitza la Generalitat i que aquest any farà per tot Catalunya més de 170 activitats per donar a conèixer aquest sector emergent del 29 de maig al 7 de juny.

"Cal recuperar el valor de l'agricultura. Vivim en una modernitat mal entesa i hem girat l'esquena a una naturalesa que és cultura", ha assegurat Ruscalleda en roda de premsa, acompanyada pel conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el director general d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins.

"Necessitem persones amb prestigi en el món de la gastronomia per fer possible que la gent confiï més en aquest sector emergent", ha destacat Pelegrí, que ha convidat tots els professionals de la cuina a sumar-se a la iniciativa per donar a conèixer les bondats de l'alimentació ecològica.

"Volem que els nens descobreixin un producte viu i no embutxacat. És molt trist que els més petits descobreixin a unes colònies que el préssec té os perquè estan acostumats a prendre'l en brics o batut", ha lamentat la xef, que ha cridat a les escoles a seguir formant els alumnes en alimentació, de la mateixa manera que ho fan en reciclatge o sobre els efectes nocius del tabac.

Pelegrí ha defensat l'alimentació com un dels pilars bàsics per mantenir un bon estat de salut, especialment en els nens, i ha defensat la qualitat de la dieta catalana, ja que Catalunya ha estat escollida fa poc regió gastronòmica europea per al 2016.

El conseller ha afegit que dins de la Setmana Bio es pot acabar configurant una Setmana Bio-Gastronòmica, amb caràcter propi, en funció del desenvolupament d'una restauració especialitzada en aquest tipus d'oferta.

ACTIVITATS

La primera Setmana Bio va néixer el 2012 per dotar el sector ecològic d'una eina de promoció, i des de llavors no ha parat de sumar noves activitats amb l'objectiu d'atreure més consumidors.

Les 170 activitats d'aquest any abastaran tot Catalunya, de manera que a la capital catalana el Museu Marítim de Barcelona acollirà el III Saló Internacional dels Vins ecològics, naturals i biodinàmics, el Vinum Nature.

A Tortosa, se celebrarà un mercat ecològic amb productes de Terres de l'Ebre, a Girona es podrà participar en una biobicicletada pels horts ecològics a Vessana i Aiguamolls de l'Empordà, i al Pirineu se celebra la Fira Gust a Pont de Suert.

A Lleida, l'Ajuntament organitza el Mercat de l'Hort a la Taula, i a les comarques de la Catalunya central l'Associació Agrària Ecològica de Muntanya organitza una visita a les parcel·les de pomeres ecològiques que té a Sant Llorenç de Morunys.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés