Actualitzat 11/03/2015 17:39

La UE empara la DOP Oli de l'Empordà

DOP Oli de l'Empordà
Foto: GOVERN

GIRONA, 11 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La CE ha aprovat la inclusió de la Denominació d'Origen Protegit (DOP) Oli de l'Empordà entre els aliments amb indicacions de qualitat protegits per la UE, de manera que s'afegeix a un llistat de més de 1.200 productes agroalimentaris no vínics que tenen aquesta distinció o amb les d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP) o Especialitats Tradicionals Garantides (ETG), que tenen l'empara de Brussel·les.

   En un comunicat, la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, ha celebrat la inscripció de la DOP Oli de l'Empordà en el registre comunitari, ja que les produccions agroalimentàries catalanes de qualitat contribueixen a l'obertura de nous canals comercials per a les empreses i les cooperatives del sector.

   L'oli d'oliva verge extra protegit per la DOP Oli de l'Empordà s'elabora amb olives d'oliverars inscrits en el registre corresponent de les varietats autòctones 'Argudell', 'Curivell', 'Llei de Cadaqués' i varietat tradicional 'Arbequina'.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés