Actualitzat 28/10/2014 17:25

La UdL i el grup Batallé investiguen un sistema per aconseguir porcs més saludables

Industria del porcino
Foto: GOBIERNO DE ARAGÓN

LLEIDA, 28 Oct. (EUROPA PRESS) 

La Universitat de Lleida (UdL) desenvoluparà un sistema integral per millorar la qualitat de la carn de porcí de la línia Duroc del Grup Batallé, amb l'objectiu d'aconseguir animals amb greix menys saturada i més monoinsaturada, és a dir, més saludable per al consumidor.

   Segons un comunicat de la UdL, es tracta d'aplicar els resultats de la investigació feta per la Unitat de Millora Genètica del grup d'investigació en porcí de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (Etsea), vinculada al centre Agrotecnio.

   El projecte preveu desenvolupar un sistema de valoració genètica basat en una bateria de marcadors, entre els quals es troba el patentat per la UdL, la identificació de les dietes més favorables per potenciar els seus efectes i el control en línia a l'escorxador.

   Batallé ha adquirit en exclusiva la llicència d'aquesta patent generada per la Unitat de Millora Genètica del Porcí, amb la qual col·labora des de fa 15 anys per la millora de la qualitat de carn de porc.

   El projecte que comença pretén seguir millorant l'aroma, gust, textura i qualitat nutricional dels productes carnis del porc Duroc Batallé.

   El rector de la UdL, Roberto Fernández, i l'administrador de Selecció Batallé SA, Pere Batallé, han signat aquest dimarts el contracte de la llicència de patent en exclusiva a escala internacional per la seva explotació comercial, i el projecte d'investigació 'Millora de la qualitat nutricional i tecnològica de la carn de porc mitjançant l'aplicació de tècniques genòmiques i nutrigenòmica', que es desenvoluparà durant els pròxims tres anys.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés