Publicat 14/04/2015 18:48

Sagardi va facturar 33 milions el 2014 i crearà 100 llocs de treball aquest any

El presidente de Grupo Sagardi, Iñaki Lz. De Viñaspre
ELENA RAMON/GRUPO SAGARDI

BARCELONA, 14 Abr. (EUROPA PRESS) -

El grup de restauració especialitzat en la cuina basca Sagardi va tancar l'exercici del 2014 amb un augment de les vendes del 13,7%, passant d'una facturació de 29 milions d'euros a 33, i preveu augmentar aquest any el seu equip, format per 650 professionals, amb un centenar de contractacions.

El president de Grup Sagardi, Iñaki Lz. de Viñaspre, ha presentat resultats de balanç de l'any passat en la inauguració del seu primer restaurant a Andalusia, situat al barri sevillà de Santa Cruz i que ocupa els baixos i el claustre de l'Hotel Boutique Palacio Pinello, un palauet del segle XV, ha informat el grup en un comunicat.

Sagardi va iniciar la seva aventura internacional el 2008, quan va obrir el seu primer establiment a la ciutat argentina de Buenos Aires, al qual van seguir un restaurant de vins en aliança amb Bodegas Torres a Santiago de Chile el 2011 i Vinum, a Porto, el 2013.

Actualment, el grup té 28 restaurants repartits entre Barcelona, Madrid, València i els destins internacionals anteriors, així com dos hotels a Sant Pere de Ribes (Barcelona) i Buenos Aires, i la línia de càtering Cook, de gestió pròpia.

Aquesta xarxa es veurà pròximament complementada amb l'obertura de nous establiments propis a Mèxic, Londres, Amsterdam, Nova York i Xangai.

"Sagardi té molt a dir a escala mundial. La tendència en els mercats madurs, com les ciutats cosmopolites, és que el consumidor no només vol gastronomia local, sinó tenir referents de cuina especialitzada internacional", ha destacat De Viñaspre.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés