Actualitzat 13/11/2014 18:10

Sagardi porta als seus restaurants mitjanes gallegues de bous de 1.300 quilos

El presidente de Grupo Sagardi, Iñaki Lz. De Viñaspre
Foto: ELENA RAMON/GRUPO SAGARDI

BARCELONA, 13 Nov. (EUROPA PRESS) 

Grup Sagardi ha inaugurat aquest dijous a Barcelona les X Jornades Gastronòmiques del Bou, una iniciativa per la qual fins al 4 de desembre els restaurants d'aquest grup especialitzat en gastronomia basca tradicional serviran mitjanes de bou de dos exemplars gallecs de 13 anys de vida i un pes de 1.330 i 1.278 quilos.

   Es tracta d'una iniciativa en què també ha participat l'expert tastador de carns Imanol Jaca, que després de mesos de recerca per explotacions agrícoles ramaderes de Galícia va trobar dos exemplars de pura raça rossa gallega.

   Per aconseguir un producte de màxima qualitat, s'han agafat els 'mitjaners', dues peces de 27 quilos cadascuna que han passat 25 dies en una cambra frigorífica, de manera que, una vegada arriben als restaurants del Grup Sagardi, la carn es rosteix mantenint un gust viu.

   "Les companyies que lluiten per la innovació tenen avui més valor que fa set anys", ha destacat el president de Grup Sagardi, Iñaki Lz. de Viñaspre, que ha recordat que aquesta carn, entremesclada i coberta amb greix natural i espècies amb aromes a herbes i blat, té el gust dels antics restaurants bascos de muntanya.

   "Som l'únic país que menja vaques velles i grasses", ha fet broma Jaca, que treballa mà a mà amb els ramaders per buscar la millor carn de bou, a més de ser un dels fundadors de Txogitxu, una de les primeres empreses espanyoles que ha apostat per la carn vermella de qualitat, i propietari de Don Serapio, un espai gastronòmic on es pot trobar la millor primera matèria de País Basc.

   Els aficionats a la carn vermella podran assaborir aquestes mitjanes als restaurants Sagardi de Barcelona, València i Madrid, així com als establiments Irati i 1888 de la capital catalana.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés