LLEIDA, 21 Ene. (EUROPA PRESS)
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, ha defensat l'Institut Nacional d'Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària (Inia) per ajudar a la sostenibilitat, el desenvolupament rural i l'equilibri territorial.
Així ho ha dit aquest dimecres en una visita a aquesta coordinadora d'investigació a Lleida, i ha agraït al seu equip els "esforços perquè les retallades esdevingudes els últims anys en totes les administracions públiques impactessin el menys possible els pressupostos de les convocatòries".
El conseller també ha demanat a l'Inia més participació en fòrums internacionals: "Animem els que actualment ostenten aquesta representació que inverteixin l'esforç necessari per mantenir despert l'interès dinamitzant la formulació de propostes i ajudant en la coresponsabilització i corepresentació que implica, sens dubte, un esforç econòmic per a tot el món, però en benefici de tot el món".
"Per a nosaltres la investigació i la innovació són sinònim de futur, de progrés i de benestar, però quan es dirigeixen precisament al sector agrari i alimentari són, al mateix temps, sinònim de sostenibilitat i de desenvolupament rural", ha afegit.
Pelegrí també ha assenyalat que Catalunya valora l'existència i el funcionament d'aquesta coordinadora d'entitats d'investigació i transferència agroalimentàries, que és fruit del consens polític que va establir el marc autonòmic i les seves respectives competències i que es va traduir en el decret de transferència de les competències d'investigació agrària a les comunitats.
En aquest context, ha demanat a la resta de comunitats i als gestors de la coordinadora que, junts, puguin crear les condicions òptimes perquè aquests projectes estratègics continuin tenint cabuda en les convocatòries que es gestionin des de l'Inia, treballant conjuntament amb la resta d'administracions, com el Ministeri d'Hisenda i el d'Agricultura.
El conseller ha recordat que Catalunya no és només un territori industrial i turístic, sinó també de gran potencial agrícola, ramader i alimentari, ja que representa el 23,3% del volum de negoci de la indústria agroalimentària estatal i el segon clúster d'empreses agroalimentàries més important d'Europa.