Publicat 13/05/2014 09:37

Damm i Luxempart abandonen el consell d'administració de Pescanova

Fábrica De Damm En El Prat
DAMM

MADRID, 13 May. (EUROPA PRESS) -

José Carceller i François Tesch, en representació de Damm i Luxempart, han abandonat el consell d'administració de Pescanova després que la banca creditora hagi pres el timó de la pesquera i s'hagi aprovat el conveni per evitar-ne la liquidació.

En concret, la multinacional ha fet efectiva la dimissió dels dos en el màxim òrgan de direcció, que n'ha subratllat el reconeixement i gratitud pel seu "esforç, interès i dedicació" en la companyia gallega.

A més, ha destacat la recerca de "solucions de viabilitat" per a Pescanova, com també "tot el temps" que han format part del consell d'administració.

La banca creditora es troba immersa en la recerca d'un soci industrial que l'acompanyi en el seu objectiu de salvar la multinacional, un paper que havia de ser assumit per la cervesera catalana fins que van sorgir les discrepàncies amb les entitats financeres.

Amb el suport majoritari al conveni, la banca pren les regnes del grup i Sabadell, Popular i CaixaBank es converteixen en principals accionistes, després de ser els que més passiu tenen pendent amb la pesquera, amb el voltant de 590 milions d'euros, després de capitalitzar deute.

Després de rebre el vistiplau del jutge, l'acord, que no modifica les condicions de quitança, comporta un canvi en els subjectes que presten el suport financer al conveni, que passaran a ser ara les entitats financeres.

Així, la banca creditora veu acomplertes les seves exigències, entre les quals hi ha recuperar un terç del passiu de Pescanova, és a dir, uns 1.000 milions d'euros, respecte dels 700 milions d'euros que figurava a la proposta de Damm i Luxempart i rebaixar la quitança al 60%.

Així, segons la proposta enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), les entitats financeres assumeixen els termes de l'oferta de finançament, amb les modificacions que l'import del crèdit supersènior queda fixat en 125 milions d'euros i la supressió de la comissió per estructuració i assegurament.

SOCI INDUSTRIAL O CONSELLER DELEGAT

La proposta inicial de la banca creditora (Sabadell, Popular, CaixaBank, Bankia, Novagalicia, BBVA i UBI Banca) per reflotar la companyia incloïa una injecció de capital de 125 milions d'euros i la capitalització d'uns 2.000 milions d'euros de deute, la qual cosa comporta una quitança pròxima al 60%.

Així, la banca prendrà les regnes de la pesquera per donar-li continuïtat de la mà d'un eventual soci industrial, per al qual es troba immersa en negociacions, o amb el nomenament d'un conseller delegat, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores del procés.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés