Publicat 09/03/2014 17:53

La Cooperativa de L'Aldea vol doblar vendes i facturar cinc milions el 2018

Va tancar 2013 amb unes vendes de 2,3 milions i unes pèrdues de 300.000 euros

TARRAGONA, 9 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Cooperativa de L'Aldea s'ha marcat com a objectiu doblar la seva facturació actual, que va pujar a 2,3 milions d'euros el 2013, i arribar als cinc milions als pròxims quatre o cinc anys per assegurar la viabilitat de l'entitat, que s'ha vist minvada des de la fallida de la secció de crèdit a finals del 2011 i per la gestió de l'antic equip.

En declaracions a Europa Press, el nou gerent de la Cooperativa, Joaquim Segura, ha explicat que l'entitat ha aconseguit reduir les pèrdues a la meitat, fins als 300.000 euros, gràcies a ajustos de personal fix-discontinu i a rebaixes salarials, de manera que els costos de personal s'han rebaixat un 30%.

"Els 2,3 milions de vendes de l'any passat suposen un primer pas, tot i que encara queden molts per tirar endavant la Cooperativa", ha destacat Segura, que ha afegit que els resultats han estat fruit d'un gran esforç a la gestió de l'entitat.

Segura, que ocupa el seu lloc des d'octubre de l'any passat, va assumir el càrrec amb el repte d'augmentar el volum de fruites i hortalisses que comercialitza la Cooperativa de L'Aldea i l'objectiu de produir 7,5 milions de quilograms anuals per garantir la seva viabilitat.

"Cada dia tenim més pagesos", ha sostingut, i ha afirmat que als últims mesos s'han incorporat una dotzena, tot i que ha admès que es tracta d'un camí llarg perquè s'ha de recuperar la confiança perduda als últims temps després de la fallida de la secció de crèdit, absolutament dissolta.

DILIGÈNCIES

La Cooperativa de L'Aldea continua a l'espera que es resolgui el recurs presentat per l'exgerent Daniel Ferré, imputat al cas, contra l'informe de l'administració concursal, per presentar el conveni d'impositors.

"Ens agradaria que se solucionés com més aviat millor perquè és el principal obstacle que tenim per tirar endavant", ha assenyalat Segura, ja que mentre l'entitat persisteixi a la seva situació de concurs de creditors no pot accedir a línies de crèdit o subvencions.

El gerent desconeix quan es podran tornar als impositors els estalvis després de la fallida de la secció de crèdit, uns 4,3 milions d'euros pertanyents a 320 impositors, tot i que ha advertit que serà a "mig o llarg termini".

També continuen al jutjat 1 de Tortosa la instrucció de les diligències prèvies on estan imputats, a més de Ferré, l'exdirector general de Política Financera de la Generalitat Ferran Sicart, els inspectors Pau Benito i Ramon Cortacans, l'expresident de la Cooperativa Fernando Falcó, l'extresorer Lluís Gilabert, l'exsecretari Joan Benito, l'exdirector de la secció de crèdit Enric Sabaté, i els fills i el cunyat de l'exgerent per irregularitats comptables.

Alhora, la Cooperativa ha presentat una querella contra Ferré pels presumptes delictes d'administració deslleial, apropiació indeguda i falsedat en balanços, comptes i informes.

El consell rector de la cooperativa va destituir el 25 de gener del 2012 a Ferré, ja que l'entitat, presidida llavors per Falcó, li va culpar d'una programació dolenta en unes inversions en terrenys, hivernacles i sistemes de reg que va originar els problemes de liquiditat.

Quan Montserrat Llosa es va fer amb la presidència de l'entitat en substitució de Falcó ja va anunciar mesures contra Ferré, a qui se li van embargar béns per 1,6 milions d'euros, i també se li va interposar una demanda per retirar 160.000 euros de la secció de crèdit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés