La microcervecera va augmentar les seves vendes un 40% el 2013 i va produir 190.000 litres
BARCELONA, 16 Feb. (EUROPA PRESS) -
Cervesa del Montseny preveu arribar a una facturació d'un milió d'euros el 2015 després que el passat 2013 s'hagi convertit en el millor any de la seva història, amb un augment de les vendes del 40%, fins als 600.000 euros, i 190.000 litres produïts.
En una entrevista d'Europa Press, el soci fundador del grup cerveser, Julià Vallès, ha explicat que les bones xifres es deuen que està començant a prendre força el consum de cervesa artesanal elaborada per microcerveceries, fet que a Catalunya ha arribat més tard en comparació amb països com Bèlgica, Itàlia o els Estats Units, on la "revolució cervesera" va explotar als anys 60.
Cervesa del Montseny, instal·lada a Sant Miquel de Balenyà (Barcelona), és una petita empresa integrada per sis treballadors i vuit socis que va néixer el 2007 amb una inversió inicial de 200.000 euros i l'objectiu de convertir-se en una de les microcerveceries de referència del país gràcies a la seva cervesa artesana de qualitat.
La companyia avança en aquest pla estratègic i amb vista al 2014 Vallès preveu seguir creixent tant en les vendes nacionals com en les internacionals: gairebé el 90% de la seva producció es comercialitza a Catalunya, i el 10% restant correspon a Dinamarca, Itàlia i els Estats Units.
"Ens agradaria entrar a Anglaterra i als països on existeix molta cultura cervesera, tot i que s'ha de tenir en compte que la nostra cervesa, després de ser artesanal, és ideal per vendre-la localment", ha afirmat Vallès.
Amb l'objectiu d'incrementar les vendes i mantenir la qualitat, Cervesa del Montseny ha adquirit dos tancs de 3.000 litres de capacitat cadascun i un filtre d'última generació per elaborar cervesa artesana amb el mínim de sediments.
NOVA CERVESA DE CASTANYA
Actualment el consumidor pot trobar vuit varietats --Lupulus, Malta, Negra, Blat, Hivernale, EcoLupulus, Malta Cuvée i Aniversari-- en supermercats i botigues especialitzades, i fa poc la microcervecera ha produït 9.000 ampolles d'una cervesa nova amb un 20% de castanya del Montseny.
Aquest any es mantenen les visites guiades a les seves instal·lacions, i l'any passat un miler de persones van visitar la companyia per conèixer tots els passos que se segueixen per elaborar les diferents varietats de cervesa: "És símptoma del bon moment pel qual passa el sector de la cervesa artesanal", ha destacat Vallès.