Agro

Cepesca advoca per una gestió pesquera basada en un sistema de drets transferible en tota la UE

Actualitzat 29/12/2009 17:09:19 CET

MADRID, 29 Des. (EUROPA PRESS) -

La Confederació Espanyola de Pesca (Cepesca) ha assenyalat avui que la futura gestió de la pesca ha d'estar basada en un sistema de drets transferibles a tota la Unió Europea i en funció de les peculiaritats de les diferents pesqueries, i que aquests drets podrien estar basats en esforç de pesca o en quotes.

Així ho recull el document amb la posició de la patronal pesquera sobre la reforma de la Política Pesquera Comuna (PPC), aprovat ahir per la seva junta directiva i que ha estat enviat a la direcció general de Pesca i Assumptes Marítims de la Comissió Europea, perquè sigui tingut en compte de cara a la proposta de reforma que elabora aquesta institució comunitària.

Pel que fa a la reforma de la PPC, la Confederació ha argumentat que els drets de pesca permeten a les empreses pesqueres una planificació a llarg termini, programant les seves activitats al llarg de l'any en funció dels seus mateixos interessos, i podent ajustar la seva oferta a les necessitats del mercat i del calador.

Segons l'opinió de Cepesca, aquest sistema també facilita l'ajust de la capacitat de la flota als recursos existents en eliminar la sobrecapacitat a les pesqueries en les quals existeixi; disminueix la carrera per pescar, afavoreix la seguretat de les tripulacions, en evitar la pesca en situacions més perilloses, i redueix els descarts.

A més, la patronal ha matisat que, tot i que està demostrat que un sistema de gestió basat en drets es pot aplicar a tota mena de vaixells, per evitar riscos com la concentració en grans empreses dels drets de les petites empreses cal adoptar unes mesures de salvaguarda clares que els permetin treballar amb la necessària seguretat jurídica.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2018 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.