BARCELONA, 6 (EUROPA PRESS)
Catalunya ha estat declarada Regió Europea de la Gastronomia 2016, un reconeixement que es disputava amb la Regió del Miño, gràcies a la seva herència cultural i que la cuina catalana està liderant la gastronomia internacional, ha informat el Govern.
El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Govern, Domènec Vila, i el director executiu de l'Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, han presentat aquest divendres a Ponte de Lima (Portugal) la candidatura de Catalunya, que finalment ha estat la guanyadora.
L'objectiu de Catalunya amb aquest reconeixement és promoure els productes alimentaris i la gastronomia catalans com a elements essencials d'identitat i com a agents clau de la promoció turística.
D'aquesta manera, es promouran els productes locals, la cuina i el territori com una clau per al desenvolupament sostenible, i es compartirà el coneixement extret amb altres socis del projecte.
La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per una plataforma de regions europees i administrada per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme.
El seu objectiu és estimular, recopilar i difondre el coneixement per contribuir a una millor qualitat de vida a les regions europees a través de la promoció de les cultures alimentàries i de l'estímul de la innovació gastronòmica.