Publicat 05/03/2014 18:28

Agustí Torelló Sibill llança AT Roca amb cinc vins i vinculat a la D.O.Penedès

Familia fundadora de AT Roca y el conseller J.M.Pelegrí
EUROPA PRESS

Pelegrí destaca l'afany emprenedor de qualitat en un sector amb "un gran futur"

SANT SADURNÍ D'ANOIA, 5 Mar. (EUROPA PRESS) -

Agustí Torelló Sibill ha presentat aquest dimecres al seu nou celler de Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) els cinc primers vins amb els quals llança la seva empresa AT Roca, que ha inclòs en la DO Penedès, excepte un de negre que és en la DO Montsant.

Torelló --que va deixar fa més d'un any l'empresa familiar fundada pel pare, Agustí Torelló Mata-- llançarà al mercat el 28 de març les seves cinc primeres referències, coincidint amb el saló Alimentari de Fira de Barcelona, on tindrà un expositor propi.

Són dos blancs --el Xarel.lo de 2013 i el jove Floral--, dos espumosos --el Brut Reserva 2012 i el Rosat Reserva 2012-- i el negre del 2012 Sileo --traducció de 'tornar a començar' en llatí, que reflecteix simbòlicament el començament del nou projecte de Torelló Sibill al costat dels seus fills Agustí, Jordi i Marta.

Torelló ha explicat que els seus espumosos no es denominaran 'cava' perquè "l'ànima, la zona, és el Penedès, i amb la DO Penedès ja hi ha els dos conceptes en un", ja que les denominacions 'Cava' i 'Penedès' són incompatibles.

"El que realment té sentit és el Cava Penedès, però actualment la legislació no ho permet", ha afegit.

NOM DELS ESPUMOSOS PENEDÈS

El seu fill, l'enòleg Agustí Torelló Roca, ha dit que la DO Penedès presentarà el 31 de març una nova normativa dels seus vins escumosos i un nom que els unificarà per a la seva DO, a més de criteris que els englobin.

El seu pare, el fundador Agustí Torelló Sibill, ha afirmat que, amb 51 anys, AT Roca és un projecte molt meditat amb el qual vol ser fidel a si mateix i crear productes molt lligats al 'terroir', de manera que, per exemple, en els seus vins "no hi ha cap vinya barrejada".

El conseller d'Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí --que ha presidit l'acte--, ha elogiat aquesta afecció al territori i als viticultors de la zona, i també ha destacat la qualitat del projecte d'AT Roca, que considera necessària per a qualsevol projecte nou, sobretot en plena crisi.

A més, ha alabat l'afany emprenedor en aquest sector, que "té un gran futur", pel producte en si, però també per l'aposta de l'enoturismo i per les xifres d'exportació, que considera positives, tot i que adverteix que l'únic afany emprenedor que val la pena és el de qualitat.

Segons xifres de la pròpia Generalitat, les exportacions de vi i cava es van triplicar del 2009 al 2012, fins a arribar als 9,7 milions d'euros; i, segons l'Institut del Cava i Pimecava, s'exporten dos de cada tres ampolles produïdes a Catalunya.

El director general de l'Incavi, Jordi Bort, ha afegit que, amb AT Roca, el vi català "té un nou projecte estimulant" i identificat amb el 'terroir', i ha recordat que Agustí Torelló Sibill és una de les seves primeres referències d'ençà que està implicat en aquest sector.

El primer tinent d'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, ha agraït que hi hagi empresaris "amb la il·lusió de fer empreses noves a la població, on creen riquesa".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés