Actualitzat 08/07/2015 11:34

800 granges opten als premis de porcí Porc d'Or

Cerdos
Foto: GOBIERNO DE ARAGÓN

LLEIDA, 8 Jul. (EUROPA PRESS) -

   Unes 800 granges de tota la geografia espanyola adherides al Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol (BDporc), opten aquest any als premis Porc d'Or que organitza l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (Irta) de la Conselleria d'Agricultura el 6 de novembre a Lorca (Múrcia).

   El jurat es va reunir a Lleida a l'Irta-Fruitcentre el 3 de juliol i va elegir les 120 nominacions de la XXII edició dels premis i entre ells va seleccionar els 45 premiats per cada categoria i per a cada criteri, segons un comunicat d'aquest dimecres de l'organització.

   El dia de la gala el jurat lliurarà també tres premis especials: premi Porc d'Or amb Diamant; premi Porc d'Or del Magrama a "Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient"; i el premi a la Màxima Productivitat Numèrica.

   Els premis Porc d'Or es concedeixen a les granges que remeten periòdicament les seves dades al BDporc, atenent als criteris de nombre de garrins desmamat per truja de baixa (que mesura la productivitat de la vida d'una reproductora), taxa de parts i productivitat numèrica.

   Els premis tenen el suport de l'empresa Zoetis, de l'Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc) i de l'Ajuntament de Llorca.

   Formen el jurat per part del Ministeri d'Agricultura Pablo Bernardos i Jesús Salas.

   Representa a l'Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí (Anprogapor) Miguel Ángel Higuera, per part de l'Associació Nacional de Criadors de Bestiar Porcí participa Esther Prieto, el representant de l'Associació Catalana de Productors de Porcí (Porcat) participa Ricard Parés i la Universitat de Múrcia està representada per Guillermo Ramis.

   També formen part els consultors de porcí José Casanovas, Jordi Ventura, Jorge Ayuso i Ricador García i per part de l'IRTA, Raquel Quintanilla, Carles Rosell i Nuria Alos a més del director del BDporc, Pedro López.

   L'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) va crear els premis Porc d'Or el 1994 amb l'objectiu de reconèixer el treball d'aquelles empreses i explotacions de porcí que per la seva professionalitat, el seu esforç i per la utilització de les millors tècniques de producció, són capaços de superar els nous reptes que contínuament apareixen en el desenvolupament d'aquesta activitat i són les puntes de llança del sector porcí espanyol.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés