Actualizado 26/08/2016 18:04

Problemes de privacitat de dades pel traspàs entre WhatsApp i Facebook

Herramienta de Facebook para la privacidad
FACEBOOK

MADRID, 26 Ago. (EDIZIONES/Portaltic) -

WhatsApp ha unit el seu servei amb el de Facebook de tal forma que les dues plataformes compartiran dades sobre els usuaris, com els relacionats amb l'ús i el telèfon mòbil, cosa que pot fer que aquest últim quedi a l'abast de qualsevol a la xarxa social.

Es tracta d'un canvi que, tot i que pugui semblar petit, comporta unes conseqüències molt importants respecte a la privacitat de les dades i a l'acord que han sostret els seus milions d'usuaris a l'hora de confiar Whatsapp, com han explicat des de Panda Security, ja que en principi, qualsevol persona amb accés a Facebook podria aconseguir el teu número de telèfon si tens el teu perfil en obert.

Després d'aquesta actualització en la seva política de privacitat, "la primera en quatre anys" segons el bloc de WhatsApp, Facebook, companyia a la qual pertany l'app de missatgeria instantània, tindrà ara més dades sobre els seus usuaris dels quals potencialment treure rendiment per a campanyes de màrqueting i publicitat.

Cert és que molts usuaris de Facebook comparteixen el seu número de telèfon, on treballen i fins a la la seva adreça postal, però hi ha molts altres que prefereixen que les seves dades privades no estiguin compartits en la major xarxa social del món.

No és la primera vegada que es parla de les dades que Facebook obté dels seus usuaris de WhatsApp. Com han recordat des de Panda Security, fa gairebé un any, investigadors del Cyber Forensics Research & Education Group de la Universitat de New Haven (Connecticut, Estats Units) van descobrir que el popular servei de missatgeria instantània propietat de Facebook recull i emmagatzema informació sensible sobre l'interlocutor i les seves converses que no sembla indispensable per al bon funcionament del servei.

En concret, la companyia guarda un registre de les trucades que fem, qui les rep i la seva durada. A més, els autors de l'estudi creuen que les claus de xifrat també podrien transmetre's d'alguna manera com a part d'aquest mateix intercanvi. Tot i que de moment no han pogut demostrar-ho, podria ser l'avantsala del descobriment de nous i alarmants forats en el xat per excel·lència, segons han explicat des de Panda Security.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés