A Espanya utilitzen internet més de 31 milions de persones més grans de 10 anys

A Espanya utilitzen internet més de 31 milions de persones més grans de 10 anys

Treballar amb ordinador i tableta
PIXABAY
Publicado 17/05/2017 12:18:35CET

MADRID, 17 Maig (Portaltic/EP) -

A Espanya utilitzen internet més de 31 milions de persones més grans de 10 anys, dels quals, 23 milions (de 16 a 74 anys) es connecten diàriament, segons l'Estudi del Perfil Sociodemogràfic dels Internautes Espanyols de l'Observatori Nacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació (ONTSI).

Cada vegada són més usuaris recurrents en aquest canal, com destaquen des d'Adglow: segons les últimes dades publicades en el 19è Estudi de Navegants a la Xarxa, dut a terme per l'Associació per a la investigació de mitjans de comunicació (AIMC), el 90,1% dels usuaris a Espanya es connecta diverses vegades al dia a internet.

El 40% dels espanyols passa més de tres hores connectat a internet en el seu temps lliure, la qual cosa suposa una xifra de 13 milions d'usuaris intensius al nostre país. I un 14% dels internautes passa més de cinc hores al dia connectat, segons dades de Nominalia.

En el Dia Mundial d'Internet, que se celebra aquest dimecres 17 de maig, destaca la dependència que mostren els usuaris. Segons AIMC, a un 76,4% li resultaria difícil haver de viure sense internet i un 45% considera que no podria viure sense internet al mòbil.

L'ús de les xarxes socials és una de les activitats més realitzades pels usuaris a la xarxa: a Espanya, un 86% dels internautes d'entre 16 i 65 anys utilitza xarxes socials, la qual cosa suposa un augment del 5% respecte a l'any passat, segons mostren els resultats de l'últim Estudi Anual de Xarxes Socials de IAB, patrocinat per Adglow.

Les xarxes socials s'han convertit en un canal perfecte de connexió entre usuaris i marques com mostra el fet que un 83% d'usuaris segueix alguna marca en xarxes socials. Aquestes plataformes estan entre les favorites dels internautes com a fonts de consulta a l'hora de realitzar les seves compres per internet.

El comerç també es beneficia de la consolidació d'aquests hàbits. A Espanya, el 90% dels internautes ja ha realitzat alguna compra a través d'internet en l'últim any. Més encara, el 52% dels usuaris declara haver estat influït per les xarxes socials en les seves compres per internet. La compravenda de productes de segona mà a través d'internet s'ha incrementat exponencialment en tan sols dos anys.

Quant als dispositius preferits per connectar-se, l'smartphone s'alça com el principal dispositiu per accedir a internet, 94,6% enfront del 64% de fa cinc anys, seguit de l'ordinador portàtil (73,6%) i l'ordinador de sobretaula (67,5%).

La tauleta (56,9%) ha patit per primera vegada una reculada i les televisions amb accés a internet (29,6%) han duplicat el seu ús en tres anys. Els internautes també accedeixen a internet a través de videoconsoles (18,5%) i dels 'smartwatches' (6,2%), que pràcticament han doblat la seva penetració en tan sols un any.

titulars Aldia
Última Hora
Nike llança una aplicació en sis països d'Europa, entre ells Espanya (NIKE )
Nike llança una aplicació en sis països d'Europa, entre ells Espanya
El fabricant de calçat i peces esportives nord-americana Nike impulsa la seva aposta per la digitalització amb el llançament d'una aplicació en sis països d'Europa com són Espanya, França, Alemanya, Itàlia, Holanda i el Regne Unit.
El Govern legislarà contra l'apologia de l'anorèxia i la bulímia a internet (EUROPA PRESS)
El Govern legislarà contra l'apologia de l'anorèxia i la bulímia a internet
La Generalitat estudia legislar per perseguir portals, blogs i xarxes socials a internet que facin apologia dels trastorns de conducta alimentària (TCA) a través de la modificació de la Llei de Salut Pública catalana i de cinc articles del Codi de Consum, recollint una recomanació de la Taula de Diàleg per a la Prevenció dels TCA.
El fons Cabdal Expansió inverteix un milió d'euros en Whisbi Technologies
El fons Cabdal Expansió de l'Institut Català de Finances (ICF) ha invertit un milió d'euros en la pime catalana Whisbi Technologies, especialitzada en la digitalització dels processos de venda de les empreses.
El Santander recompra a Elavon el 51% del seu negoci de TPV (Europa Press)
El Santander recompra a Elavon el 51% del seu negoci de TPV
El Banc Santander ha recomprat a Elavon el 51% del negoci de serveis de pagament a través de terminals punt de venda (TPV) en comerç per a targetes de crèdit i dèbit, segons han informat a Europa Press en fonts del mercat, encara que l'operació encara no s'ha completat i està pendent de rebre 'llum verda' per part de les autoritats pertinents.
El sector fotovoltaic preveu crear 17.000 ocupacions addicionals fins al 2025 (X-ELIO)
El sector fotovoltaic preveu crear 17.000 ocupacions addicionals fins al 2025
El sector fotovoltaic podria crear entre 15.700 i 17.000 ocupacions addicionals fins al 2025, un 140% més dels que existeixen en l'actualitat, si augmenta la seva capacitat de producció, segons l'informe anual del sector presentat per la Unió Espanyola Fotovoltaica (Unef), que recull una previsió d'evolució dels principals indicadors del sector per 2025 i 2030.
Elon Musk proposa tornar a la Lluna per animar el públic sobre Mart (SPACE X)
Elon Musk proposa tornar a la Lluna per animar el públic sobre Mart
MADRID, 20 Jul. (EUROPA PRESS) El fundador i president d'Space X, Elon Musk, creu que l'enviament d'humans a Mart passa per l'establiment previ d'una base lunar, com a forma d'implicar l'opinió pública en aquest projecte.
Les apps d'aparcament de Barcelona permetran consultar i predir les places lliures (PIXABAY)
Les apps d'aparcament de Barcelona permetran consultar i predir les places lliures
L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dimecres noves actualitzacions en l'app d'aparcament públic ApparkB i de càrrega i descàrrega de mercaderies AreaDum que permetran consultar les places lliures i predir la seva disponibilitat en una destinació i hora concretes.
La UB i la UGR, entre les 200 universitats amb més cites científiques, segons Google Scholar (UB)
La UB i la UGR, entre les 200 universitats amb més cites científiques, segons Google Scholar
La Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat de Granada (UGR) són les dues úniques universitats espanyoles que figuren entre les 200 amb més cites en documents científics, segons la quarta edició del rànquing 'Transparent Rànquing - Top Universities' de Google Scholar, publicat aquest mes de juliol i que avalua l'impacte i la visibilitat de les publicacions de 4.000 universitats en el seu motor de cerca acadèmic.
Asus presenta ZenFone AR, un smartphone de realitat virtual i augmentada (ASUS)
Asus presenta ZenFone AR, un smartphone de realitat virtual i augmentada
La companyia tecnològica Asus ha anunciat el llançament de ZenFone AR, un smartphone que inclou tecnologies avançades relacionades amb la realitat virtual i la realitat augmentada, entre les quals es troben Tango i Daydream, dos serveis per aquests terminals, que serà pioner al mercat, ha destacat la companyia a través d'un comunicat.
Grans empreses usuàries d'impressió en 3D participaran en la fira In(3D)ustry (FIRA DE BARCELONA)
Grans empreses usuàries d'impressió en 3D participaran en la fira In(3D)ustry
La segona edició de la fira In(3D)ustry From Needs to Solutions, que tindrà lloc del 3 al 5 d'octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, comptarà amb alts representants de grans empreses que estan utilitzant la fabricació avançada i additiva en els seus processos.
Neix una fundació que impulsarà el grau en Tecnologies Industrials i Economia de la UPC i UPF
La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Pompeu Fabra (UPF), Barcelona Global i Femcat han constituït la Fundació Barcelona Education in Science and Technology (Best), que impulsarà i finançarà el nou grau en Tecnologies Industrials i Economia UPC-UPF.
Autopistas i Áreas doten les autopistes catalanes de 25 desfibril·ladors (SCANIA)
Autopistas i Áreas doten les autopistes catalanes de 25 desfibril·ladors
Autopistas, la companyia del grup Abertis, disposarà a partir del 30 de juliol amb una dotació de 25 desfibril·ladors semiautomàtics repartits per tota la xarxa d'autopistes catalanes gestionada per la companyia (AP-7, AP-2, C-33 i C-33) i per les àrees de servei gestionades per Áreas.
Mercolleida habilita una aplicació en línia per obtenir el preu en origen de la fruita (EUROPA PRESS)
Mercolleida habilita una aplicació en línia per obtenir el preu en origen de la fruita
La llotja agropecuària Mercolleida ha desenvolupat una aplicació informàtica que permet als productors de fruita obtenir una cotització orientativa de les partides de producte que venguin durant la setmana a la seva central fruitera.
CaixaBank llançarà Apple Pay abans d'acabar aquest any (CAIXABANK)
CaixaBank llançarà Apple Pay abans d'acabar aquest any
Els clients de CaixaBank i d'ImaginBank podran disposar, abans de final d'aquest any, del sistema de pagament Apple Pay, que permet pagar amb iPhone, Apple Watch, iPad i Mac en vincular-lo amb les targetes de crèdit i dèbit de l'usuari.
Alumnes d'Elisava de Barceona i Zero 2 Infinity dissenyen una càpsula per viatjar a l'espai
Estudiants de l'Escola Universitària de Diseny i Enginyeria de Barcelona Elisava i la companyia de transport espacial Zero 2 Infinity han dissenyat una càpsula que permet transportar sis persones en viatges comercials i d'oci a l'espai, que es converteix en el primer vehicle de turisme espacial desenvolupat a Europa.
Barcelona encapçala el rànquing mundial en reserves d'experiències d'Airbnb (EUROPA PRESS)
Barcelona encapçala el rànquing mundial en reserves d'experiències d'Airbnb
Barcelona encapçala el rànquing mundial en reserves d'experiències d'Airbnb, situant-se com la destinació més popular, ja que concentra el major nombre de reserves d'aquest tipus d'activitats per setmana, segons ha informat la plataforma de 'home sharing' aquest dilluns en un comunicat.
Barcelona acollirà el 27 de juliol l'esdeveniment de videojocs per a dones que es va cancel·lar per boicot (GAMING LADIES)
Barcelona acollirà el 27 de juliol l'esdeveniment de videojocs per a dones que es va cancel·lar per boicot
Barcelona acollirà el 27 de juliol l'esdeveniment 'Gaming Ladies', un esdeveniment no mixt sobre videojocs que reunirà dones estudiants, professionals i interessades en videojocs, després que la primera convocatòria es cancel·lés pel boicot d'alguns grups en línia.
Brussel·les autoritza la compra de Momondo per Priceline, matriu de Booking.com (MOMONDO)
Brussel·les autoritza la compra de Momondo per Priceline, matriu de Booking.com
La Comissió Europea ha autoritzat aquest dilluns la compra de Momondo per Priceline, matriu de Booking.com, després de concloure que l'operació no tindrà un impacte negatiu en l'espai econòmic europeu.
Una corona silenciosa regeix la radiació UV extrema del cicle solar (MORGAN ET AL. SCI. ADV. 2017;3: E1602056 )
Una corona silenciosa regeix la radiació UV extrema del cicle solar
MADRID, 17 Jul. (EUROPA PRESS) Investigadors de la Universitat d'Aberystwyth ha utilitzat dades de l'Observatori de Dinàmica Solar de la NASA per aprendre més sobre com la corona del Sol es comporta durant el seu cicle d'11 anys.
Pimec llança la plataforma 'Recobradeutes' perquè pimes i autònoms reclamin impagaments
Pimec ha llançat la plataforma 'Recobradeutes', una eina en línia que permet realitzar les reclamacions de factures impagades de forma més fàcil, àgil i econòmica, posant fi a les barreres a l'hora d'iniciar els tràmits de reclamació, especialment en el cas de les factures de baix import.
El Govern estrena una eina de consulta de les llistes d'accés a residències (EUROPA PRESS)
El Govern estrena una eina de consulta de les llistes d'accés a residències
La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha engegat una eina dirigida a les persones amb dependència o els seus familiars per consultar les llistes d'accés a recursos per a la tercera edat, amb la qual podran saber quin lloc ocupen en les llistes de residències o centres de dia on han sol·licitat plaça.
Audi crea un simulador de cotxe sense volant per analitzar l'ús de l'habitacle en conducció autònoma (AUDI)
Audi crea un simulador de cotxe sense volant per analitzar l'ús de l'habitacle en conducció autònoma
La marca automobilística alemanya Audi ha creat un simulador d'un cotxe autònom sense volant amb el qual pretén saber com un passatger passarà el temps que duri el viatge, ja que no ha de posar-se als comandaments del vehicle i pot des de navegar per internet a mantenir una conversa telefònica.
Desenvolupen un nanogenerador que permet estimular cèl·lules vives (UAB)
Desenvolupen un nanogenerador que permet estimular cèl·lules vives
Un estudi liderat per l'Institut de Microelectrònica de Barcelona del Consell Superior d'Investigacions Científiques (IMB-CSIC) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha desenvolupat un nanogenerador que permet estimular elèctricament cèl·lules vives.
Carrefour llança un nou celler en línia amb més de 1.000 referències (EUROPA PRESS)
Carrefour llança un nou celler en línia amb més de 1.000 referències
Carrefour llança el seu nou celler en línia amb més de 1.000 referències, entre les quals es troben vins de tendència, grans vins, ampli assortiment de caves i xampany, entre d'altres, segons ha anunciat el grup.
Julian Assange inaugurarà per videoconferència el Congrés 'Move.net' sobre moviments socials i TIC (TWITTER)
Julian Assange inaugurarà per videoconferència el Congrés 'Move.net' sobre moviments socials i TIC
Julian Assange impartirà la videoconferència d'obertura de la II edició del Congrés 'Move.net', organitzat pel Grup Compoliticas de la Universitat de Sevilla(US), el Lippo de la Pablo d'Olavide i la Red Tecnopolíticas i coordinat pels professors José Candón i David Montero.
ARTS
arts aldia

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2017 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar la seva navegació i oferir-li un servei més personalitzat i publicitat d’acord amb els seus interessos. Continuar navegant implica l’acceptació de la nostra política de cookies -
Uso de cookies