Publicado 24/03/2017 12:38

Construeixen a Alemanya el sol artificial més gran del món, 10.000 vegades més potent que el Sol

Sol artificial construït a la ciutat alemanya de Jülich
DLR

MADRID, 24 Mar. (Portaltic/EP) -

Científics del DLR Institute of Solar Research han construït el sol artificial més gran del món, format per 149 llums i capaç d'arribar als 3.000 graus centígrads. Aquest sistema es va presentar dijous a la ciutat alemanya de Jülich i pretén conformar una alternativa renovable als combustibles fòssils.

Aquesta rèplica solar, que ha rebut el nom de Synlight, està construïda a l'interior d'un edifici de 4 plantes d'altura, on estan instal·lats els 149 focus de xenó d'alta potència. Quan tots aquests llums, de 350 quilowatts, es projecten cap a a un mateix punt, són capaços de generar una temperatura d'uns 3.000 graus centígrads, 10.000 vegades més potent que la llum solar que arriba al nostre planeta.

El principal objectiu de la investigació és avançar en la producció d'energia solar als països del nord d'Europa, on les hores de sol són més escasses. Projectes com Synlight podrien permetre a aquests països competir en igualtat de condicions en les energies renovables, reduint la seva dependència de combustibles fòssils i amb això les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera.

"Les energies renovables seran la base del subministrament d'energia global en el futur", ha defensat Karsten Lemmer, executiu de DLR, a la web de l'organisme. "Els combustibles produïts utilitzant energia solar ofereixen un immens potencial per emmagatzemar-los a llarg termini i produir materials químics, reduint les emissions de diòxid de carboni i millorant la investigació en aquest camp", ha afirmat Lemmer.

El lloc triat per construir el sol artificial, que ha trigat dos anys a acabar-se, ha estat la ciutat de Jülich, situada en la regió de Renània, a pocs quilòmetres de la frontera amb França. El finançament del projecte, el cost del qual ha ascendit a 3,5 milions d'euros, ha estat assumit amb fons públics aportats per l'estat de Renània del Nord - Westfàlia i el Ministeri d'Energia alemany.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés