Actualizado 14/08/2017 14:29

Científics japonesos inventen un gelat que no es desfà

Gelat
WIKIMEDIA COMMONS

MADRID, 14 Ago. (EUROPA PRESS) -

Científics japonesos ha desenvolupat una manera de fer i vendre un tipus de gelat que no es desfà, aprofitant un descobriment fet accidentalment per un xef.

La majoria dels gelats comencen a fondre's moments després que es treu d'un recipient i es col·loca en una terrina. A causa d'això, el consumidor ha de menjar-lo ràpidament. Però ara això pot canviar, ja que un equip al Japó ha trobat una manera de mantenir gelat aquest producte, sense importar que es mengi a poc a poc.

Segons s'informa, el gelat es va produir per error després que un cuiner al Japó fos requerit per trobar la manera d'usar maduixes crescudes en àrees afectades pel terratrèmol i el tsunami el 2011, que no creixerien en una forma normal i els clients no voldrien comprar-les. El xef va tractar d'usar les maduixes d'altres maneres, i va arribar a un punt en què va produir una crema per solidificar-les. En sentir la notícia, un equip de la Universitat de Kanazawa va examinar de prop la troballa i va descobrir que un compost anomenat polifenol en les maduixes era responsable de solidificar la crema.

L'extracte, van trobar, fa que sigui difícil separar l'aigua i l'oli, que és el que ocorre en el gelat convencional. Van intentar barrejar-lo amb el gelat i van trobar que evitaria que el gelat es fongués, segons informa Phys.org.

A causa que l'extracte és completament natural, no requereix proves per inspectors de salut, sinó que va ser posat a la disposició dels propietaris de botigues locals que amb molt gust van començar a vendre el gelat. Els mitjans locals han estat publicant històries sobre el sabor del nou gelat.

Alguns clients han exposat el seu gelat durant molts minuts a la llum solar directa per veure si es fon. Uns altres han sotmès mostres als assecadors de pèl o altres ambients escalfats artificialment. Però el gelat manté la seva forma diverses hores en temps calent, i encara està fred en la boca. A causa que el nou gelat segueix sent tan nou, no està clar si migrará a altres països. Actualment, només està a la venda al Japó.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés