Actualitzat 31/03/2017 11:17

Un príncep saudita advoca per permetre conduir a les dones tot i que amb restriccions

Assegura que la mesura permetria "deportar més d'un milió de conductors estrangers" i estalviar-se els seus salaris

MADRID, 30 nov. (EUROPA PRESS) -

El príncep saudita Al Waleed bin Talal ha advocat per permetre a les dones que condueixin al seu país tot i que imposant-los una sèrie de condicions, com ara que no puguin sortir dels límits de les ciutats i que tinguin serveis d'assistència a la carretera específics.

En un extens article publicat a la seva pàgina web, el multimilionari, que és membre de la família reial saudita, ha argumentat que cal posar fi a la prohibició de conduir per a les dones tant per motius econòmics, com per raons financeres, socials i econòmiques. "És hora que passem pàgina en aquest tema", ha assegurat.

Tot i això, ha deixat clar que el dret a conduir ha de venir acompanyat de "restriccions i condicions", com portar telèfons intel·ligents per a casos que calguin i perquè les seves famílies puguin saber sempre on estan, garantir que tenen serveis d'assistència a la carretera específics, prohibir-los que surtin dels límits de les ciutats i limitar els carnets perquè només puguin conduir cotxes.

El príncep saudita ha dit que el dret a conduir de les dones saudites "és ara considerat una necessitat" per diversos factors. "Financerament", ha dit que permetre a les dones conduir cotxes suposaria "un enorme estalvi" perquè ja no dependrien per traslladar-se de conductors estrangers.

UNS 7.500 MILIONS D'EUROS D'ESTALVI

Segons els seus càlculs, l'Aràbia Saudita podria estalviar-se uns 30.000 milions de rials (7.500 milions d'euros) que ara destinen les famílies a pagar conductors estrangers, uns professionals que després envien aquests salaris en gran part als seus països d'origen. "No seria millor que una quantitat tan gran continués dins de l'Aràbia Saudita per ajudar a impulsar l'economia saudita?", ha plantejat.

El príncep ha assegurat que la mesura permetria "deportar més d'un milió de conductors estrangers" i que reduiria els "accidents de trànsit". "Això reduiria els accidents de trànsit i els embussos en aeroports, bancs, hospitals, i permetria, per tant, un millor accés a diversos serveis per part de la ciutadania saudita", ha considerat.

A més, ha explicat que l'autorització perquè les dones puguin conduir també es traduiria que hi hauria dones que s'encarregarien de portar les que no desitgin posar-se al volant. "Crearia més llocs de treball per a les dones saudites", ha dit, abans de posar com a exemple que una dona saudita podria "estalviar diners" demanant-li a la seva "assistenta" que la portés en cotxe.

"UNA DEMANDA SOCIAL URGENT"

Des del punt de vista social, el príncep Al Waleed bin Talal ha assegurat que s'ha convertit en "una demanda social urgent" que les dones puguin conduir per "les circumstàncies actuals econòmiques" tot i que també ha admès que hi haurà, dins de la societat saudita, persones que es "neguin" a acceptar que les dones es posin al volant i que el Govern no podrà "obligar" cap home que deixi conduir la seva dona si no vol fer-ho.

Al Waleed ha argumentat que, des del punt de vista religiós, permetre conduir a les dones també tindria conseqüències positives perquè no les deixaria exposades "als perills inherents que siguin traslladades per homes estrangers".

Finalment, s'ha mostrat confiat que es prendrà una "decisió" perquè les dones puguin conduir, una mesura que igualarà l'Aràbia Saudita "amb la resta de països del món, inclosos els musulmans". "L'Aràbia Saudita no hauria de continuar i sent l'estrany", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés