Actualitzat 30/08/2016 19:48

Dinamarca i Suècia endureixen lleis immigració tot i que cada vegada reben menys refugiats

Denuncian situación de niños refugiados
VIMEO

COPENHAGUEN/ESTOCOLM, 30 ago. (Reuters/EP) -

Dinamarca i Suècia enduriran la seva legislació en matèria d'immigració, amb l'objectiu d'evitar que es produeixin les mateixes onades de refugiats que l'any passat i calmar la seva població sobre la situació financera, ja que són dos països que tradicionalment tenen un sistema d'ajudes públiques molt generós.

Al voltant de 250.000 persones van sol·licitar asil polític a la regió nòrdica l'any passat, fet que va provocar una pressió inesperada en els pressupostos dels governs de Suècia i Dinamarca. Tot i això, l'enduriment de les regles d'immigració i els esforços de la Unió Europea per enfortir les seves fronteres, han provocat que aquest any el nombre de sol·licituds hagi caigut en picat.

Tot i això, el Govern de Dinamarca, un dels països nòrdics més durs amb els sol·licitants d'asil --dins de la seva legislació existeix una "llei de joieria" que permet a les autoritats daneses confiscar els béns als refugiats-- i el de Suècia volen anar més enllà i endurir encara més les seves lleis migratòries.

Les autoritats daneses han anunciat aquest dimarts que volen presentar un nou projecte de llei que permeti rebutjar 'en calent' els refugiats en "moments de crisis".

"Tenim el flux de refugiats sota control, però no podem relaxar-nos", ha declarat el Ministeri d'Immigració, Integració i Habitatge. "La pressió migratòria podria tornar a intensificar-se a Europa i a Dinamarca", ha afegit en un comunicat.

Les sol·licituds d'asil a Dinamarca han baixat de 21.300 durant el primer semestre de l'any passat a 5.300 en el mateix període aquest any.

D'altra banda, el Govern de Suècia ha anunciat que retirarà els fons que havia destinat als ajuntaments perquè poguessin donar aixopluc a tots aquells menors refugiats que arriben a la frontera sueca sense els seus pares i familiars.

"L'any passat Suècia va acollir el 40% de tots els menors no acompanyats que van arribar a la Unió Europea. És un número insostenible", ha declarat la ministra d'Integració sueca, Ylva Johansson.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés