Actualizado 22/10/2015 16:19

El saló BBB-Construmat 2015 preveu més visitants mostrant noves tendències

J.M.O'Kean, J.Miarnau y J.Domènech (BBB-Construmat)
EUROPA PRESS

El sector lamenta poca ajuda i compromís públic amb la seva reestructuració

BARCELONA, 4 May. (EUROPA PRESS) -

El saló, rebatejat per a la seva XIX edició com a Beyond Building Barcelona-Construmat (BBB-Construmat), preveu atreure més professionals i per primera vegada també públic general mostrant les noves tendències del sector de la construcció entre els dies 19 i 23 de maig el pavelló 2 del recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

Ja hi ha un 12% més d'acreditacions professionals que en l'anterior edició (2013) per aquestes dates, i el director d'aquest saló biennal, Jaume Domènech, ha augurat en roda de premsa aquest dilluns que aquesta xifra seguirà creixent, respecte dels 49.500 visitants de fa dos anys.

El saló reduirà lleugerament el nombre d'expositors --de 311 en l'anterior edició a 300--, però acollirà més marques representades, passant de 625 a 650, i el públic general el podrà visitar els dies 22 i 23 de maig.

A més, potenciarà les zones de conferències, demostracions de novetats --com impressores 3D i 'drones' aplicats a la construcció-- i activitats per establir contactes empresarials, fet que ha destacat el president del comitè organitzador, José Miarnau: "El saló s'ha reinventat amb aportació de més contingut i coneixement".

TÍMIDA RECUPERACIÓ

Ha assenyalat que el sector ha arribat al punt d'inflexió després de la crisi i ja presenta indicis d'una "tímida recuperació" perquè està trobant noves fórmules de negoci a través de nous mercats (internacionalització) i productes (innovació).

Tot i això, ha lamentat que la construcció és un motor de l'economia espanyola que necessitava més atenció per part dels poders públics en el seu reenfocament: "Hi ha hagut poca ajuda pública i poc compromís".

En el moment actual, i després de les cites electorals d'aquest any, ha advocat per reactivar una inversió pública "racionalitzada" tant en obra civil com en habitatge, i ha assenyalat que els governs locals són més pròxims a les noves necessitats de la construcció que els autonòmics o l'estatal.

El catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, José María O'Kean, ha presentat l'informe 'Dissenyant un nou cicle de valor en la construcció' i ha criticat que els polítics segueixen en general amb idees antigues respecte a la construcció, "perquè inauguren conferències i se'n van, mai escolten".

O'Kean ha apuntat que la construcció ha d'anar lligada a la tecnologia perquè les ciutats i persones requereixen cada vegada de més connectivitat i les telecomunicacions són ja una eina quotidiana.

També ha assenyalat que s'han de fer habitatges de diferents tipus tenint en compte l'envelliment de la població, l'eficiència energètica i les noves necessitats de llars austeres per a persones amb pocs recursos o elevada mobilitat laboral.

SALÓ

BBB-Construmat comptarà amb quatre eixos temàtics: innovació disseny, sostenibilitat i rehabilitació, i potenciarà la internacionalització amb delegacions institucionals i a través del Foro Contract, en què s'exposen projectes en licitació: el 2013 va mostrar 183 obres a l'estranger que buscaven constructor, i aquest any seran 145 projectes internacionals i 72 nacionals, tant d'obra civil com de rehabilitació.

L'Amèrica Llatina, el nord d'Àfrica i l'Orient mitjà seran les zones amb més representants internacionals, i Cuba serà present al saló tant amb projectes com amb una missió governamental.

També hi haurà assessorament i formació sobre finançament, internacionalització, eficiència energètica i rehabilitació; un espai d'ocupació, així com rutes d'arquitectura i altres de gastronomia a espais singulars de Barcelona.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés