Publicado 26/02/2015 11:39

Cordón afirma que el Mobile World Congress no és elitista i "s'està obrint a tot el món"

El director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 Feb. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Mobile World Capital Barcelona i director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, ha afirmat aquest dijous que el Mobile World Congress (MWC) no és una fira elitista, només per a directius, sinó que "s'està obrint a tot el món".

En una conferència en el fòrum Primera Plana sobre 'La mobilitat com a catalitzador del canvi econòmic', ha enumerat que aporta riquesa, inversions i contactes, i que implica a més sectors que el dels mòbils, com mostra la participació prevista aquest any de 500 docents i de 200 professionals de la salut, a més que moltes de les novetats del congrés es podran veure al Mobile World Center, obert al públic general.

Després de les crítiques al congrés de la portaveu de Barcelona en Comú (BEC), Ada Colau, ha defensat que és una eina de promoció econòmica i social, que omple hotels, restaurants, taxis i dóna llocs de treball: "Una cosa que tingui tant valor i que vol proposar un canvi en el model productiu amb més oportunitats per als emprenedors, si el MWC és un problema no ho entenc".

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha acudit com a públic, ha asseverat que "la gent de Barcelona s'entrega absolutament al MWC perquè genera un volum de negoci extraordinari", i que també permet que el 22@ s'estigui transformant i que Barcelona reforci la seva aposta d''smart city' (ciutat intel·ligent).

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, també ha defensat el certamen, que té lloc al recinte Gran Via de Fira de Barcelona a l'Hospitalet: "Ens sentim encantats de participar en aquest esdeveniment que és Fira, el MWC i tantes activitats que Fira aporta a la ciutat de l'Hospitalet, a Barcelona i a l'Àrea Metropolitana".

Ha remarcat la seva importància especialment en els moments viscuts de crisi i ha insistit que aquestes activitats signifiquen oportunitats per als empresaris, per als emprenedors, i per als sectors afectats per les dificultats econòmiques com els restauradors, els comerços i els taxistes.

El MWC preveu un nou rècord aquest any amb l'assistència de 90.000 persones, gairebé 2.000 expositors, 4.000 periodistes i analistes i 160 delegacions governamentals, així com un impacte econòmic de 436 milions d'euros i 12,672 llocs de treball temporals; des que el congrés va arribar a la capital catalana el 2006, ha deixat un impacte de 3.000 milions i 75.000 llocs de treball.

CANVI DE MODEL

Cordón ha explicat que els avenços tecnològics han comportat un canvi de model productiu, social i econòmic, que al seu torn poden millorar amb les noves tecnologies.

"Estem en un món en constant evolució, en el qual tot canvia i res és permanent", ha exposat, i ha afegit que això es pot veure com una amenaça per a les empreses tradicionals, però també és una oportunitat per fer coses que no s'havien fet mai, com s'està veient amb les iniciatives d'economia col·laboratives.

També ha recalcat que amb la tecnologia és possible un impuls empresarial "més democràtic", ja que a un emprenedor no li calen grans inversions si té coneixement i talent.

Ha assenyalat que Barcelona vol contribuir amb humilitat però molta determinació a aquest nou model, invertint des de l'administració en l'etapa inicial per impulsar un ecosistema tecnològic: "La vocació no és portar grans empreses, sinó que les grans empreses tecnològiques del futur neixin a Barcelona".

Ha posat l'exemple dels programes d'acceleració empresarial que ha posat en marxa a l'espai Barcelona Growth del 22@ per a empreses emergents especialitzades en àmbits com l'Internet de les Coses (IoT) i els sectors que han experimentat la disrupció del mòbil, i també ha destacat el congrés d'afany emprenedor tecnològica 4 Years From Now (4YFN) que se celebra de manera paral·lela al MWC, en aquesta edició del 2 al 5 de març.

DEBAT INDEPENDENTISTA

Quan li han preguntat per si de cas el debat independentista a Catalunya afecta Fira de Barcelona, Cordón ha estat taxatiu: "No hem deixat de signar ni un contracte", tot i que sí ha reconegut que genera inquietud i reben preguntes.

Amb tot, ha recordat que l'any passat Fira de Barcelona va tenir la millor xifra de negoci de la seva història i que "aquest any no anirà malament".

Respecte a si l'Aeroport de Barcelona necessita més connexions perquè la ciutat sigui més atractiva per a esdeveniments, ha considerat que sempre fan falta més connexions, però que l'evolució i l'estratègia de la instal·lació barcelonina "estan en la línia correcta".

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés