Actualitzat 31/03/2017 12:28

Yvonne Blake demana diners públics per a l'Acadèmia del Cinema: "Estem molt malament de diners"

Víctor Manuel compondrà la música dels Goya, que no tindrà "gaire cant ni ball" i tindrà un decorat "més avantguardista"

MADRID, 2 des. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques, Yvonne Blake, ha manifestat que la institució necessita "més diners públics" tant del Govern espanyol com de la Comunitat de Madrid i veu necessari emprendre retallades així com reestructurar l'Acadèmia.

"Hem de retallar perquè estem molt malament de diners", ha manifestat Blake durant una entrevista concedida a Europa Press, un mes i mig després de ser escollida com a presidenta de la institució, un càrrec que ja va assumir en funcions el mes de juliol passat, després de la dimissió d'Antonio Resines.

Actualment, a tres mesos dels Premis Goya, l'Acadèmia té diversos patrocinadors nous, tot i que Blake reconeix que els "tràmits legals" de l'AIE (Agrupació d'Interessos Econòmics) que es va formar l'any passat o la posada en marxa d'una fundació han provocat un augment de les despeses de la institució. En aquest sentit, ha assenyalat que els passos per a la fundació van lents i estan pensant si seguir amb una altra AIE. "Personalment, prefereixo aparcar-la", ha dit.

Tot i això, Blake ha assenyalat que no veu "perill" per a la institució i que ara han de pensar en "reestructurar-la d'una altra manera", cosa que encara no pot concretar. Per a això, encara cal tenir un nou director general, una missió de la qual s'està encarregant un "head hunter" i per a la qual encara tenen dos mesos de termini. "És possible que sigui dona", ha dit Blake.

Quan Blake va assumir la presidència va criticar l'"extravagància en les despeses" durant el mandat de Resines, cosa que ell no va rebre bé i que el va molestar, segons ha confessat Blake. En aquest sentit, ha defensat que no va ser una acusació, sinó una crítica.

Preguntada pel nou secretari d'Estat de Cultura, Fernando Benzo, ha assenyalat que encara no ha tingut l'oportunitat de reunir-se amb ell i ha afirmat que li traslladarà la necessitat d'una dotació pressupostària més gran per a l'Acadèmia de Cinema. Pel que fa al nou director de l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA), Óscar Graefenhain, ha assenyalat que és "estrany" que algú del món dels esports ocupi un lloc relacionat amb el cinema.

CAPTACIÓ DE NOUS ACADÈMICS

La presidenta de l'Acadèmia del Cinema va manifestar des del primer moment la seva intenció de rejovenir la institució i amb prou feines un mes i mig ja s'han posat en contacte amb joves professionals del cinema que han aconseguit èxit i que encara no formen part d'aquesta casa, com és el cas de l'actriu Blanca Suárez, el director Cesc Gay i el director de fotografia Kiko de la Rica, així com gent que va abandonar l'Acadèmia i que torna (la figurinista Sonia Grande, per exemple).

Segons ha explicat Blake, fins ara només podien formar part de l'Acadèmia professionals amb més de tres pel·lícules, per exemple, cosa "ridícula", segons la seva opinió, perquè considera que avui dia fer cinema és una cosa "miraculosa".

A tot això s'hi summa la intenció de canviar també l'estètica de l'Acadèmia del Cinema: buscar "un logo més modern", una revista "més actual" o una comunicació més digital. A més, pretén organitzar més xerrades i centrar l'atenció en altres assumptes, més enllà dels Premis Goya.

PREMIS GOYA: MÉS AVANTGUARDA I MENYS MÚSICA

Pel que fa a la celebració dels Premis Goya, Blake reitera la seva intenció d'aconseguir que la cerimònia sigui més curta, amb menys "ball i cant", tot i que "elegant visualment" i amb un "decorat nou i avantguardista" així com un "canvi d'il·luminació". A més, ha anunciat que Víctor Manuel compondrà la música de la gala, que tindrà una orquestra en directe.

Tot i que no hi faltarà la comèdia, que escenificarà com a mestre de cerimònies Dani Rovira, la presidenta de l'Acadèmia ha assegurat que l'actor s'ha compromès a no fer "acudits polítics" o, si més no, a no ficar-se amb cap partit en concret.

Respecte al seu discurs, ha afirmat que vol ser "optimista" perquè creu que el cinema espanyol "no està tan malament": "Sempre hi ha hagut crisi en el cinema però sempre s'ha superat, se segueixen fent pel·lícules bones". A més, ha indicat que no "plorarà" ni esmentarà el "maleït IVA".

TRUEBA I L'"ENVEJA ESPANYOLA"

Pel que fa al boicot contra la nova pel·lícula del director Fernando Trueba, 'La reina de España', Blake ha assenyalat que no li agrada què s'està dient perquè ho considera "injust i trist" i, tot i que encara no ha pogut parlar amb el cineasta, ha manifestat que se solidaritza amb ell.

En aquest sentit, la presidenta de l'Acadèmia ha dit que els cineastes a Espanya de vegades tenen "menyspreu amb la seva gent", una cosa "molt espanyola" i que segons la seva opinió es deu a l'"enveja". "No ho he vist gaire això ni als Estats Units ni al Regne Unit. És una cosa molt espanyola el menyspreu de la gent que triomfa", ha dit.

Segons ha indicat, fins i tot "els propis cineastes fan els seus petits boicots en comptes d'ajudar i afalagar a qui fa un cinema diferent i que triomfa a l'estranger", una cosa que segons la seva opinió passa, per exemple, per a Pedro Almodóvar, "estimat a França i els Estats Units" i per a qui existeix una "actitud despectiva" que no li agrada ni entén.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés