Actualitzat 31/03/2017 11:14

El xef Virgilio Martínez sintetitza en el llibre 'Central' la gastronomia peruana

"El Perú és un gran rebost", celebra el jove xef

BARCELONA, 30 nov. (EUROPA PRESS) -

El xef peruà Virgilio Martínez ha sintetitzat en el llibre 'Central' (Phaidon) --nom del seu restaurant al país andí-- les diferents cares de la gastronomia peruana, en una reivindicació del producte autòcton, ja que per al cuiner el seu país és "un gran rebost".

En roda de premsa aquest dimecres al costat d'Albert Adrià, el cuiner ha defensat que ha arribat el moment precís per publicar aquesta monografia, en què posa sobre la taula "la biodiversitat immensa" del país, que va més enllà del seu capital: Lima, ha reivindicat.

"Tot el que creix a l'espai natural ho posem en el plat", ha explicat el cuiner, i ha considerat que aquesta és la millor manera de preservar els ecosistemes.

LA CUINA ANDINA ÉS "HARMONIA"

Després de converses amb els productors, Martínez ha assenyalat que encara "se sap molt poc del Perú" en l'àmbit gastronòmic, tot i que ha defensat que, segons la seva opinió, la cuina andina busca sempre l'harmonia.

"El Perú és un paper arrugat i és un gran rebost" que serveix per innovar, ha assenyalat Martínez, tot i que ha lamentat que és tan gran el rebost del Perú --amb, per exemple un miler de referències de patates-- que moltes de les receptes que presenta 'Central' no són aplicables per no ser possible trobar tots els ingredients.

Tot i això, ha destacat que la grandesa d'aquest llibre és que està fet per un cuiner "madur" al costat d'un equip amb el qual porta nou anys treballant, i que la seva lectura ofereix un viatge a través d'aquest país amb 84 dels 117 microclimes de la Terra.

De fet, el llibre està basat en les diferents "altituds i ecosistemes" del Perú imitant la varietat del seu paisatge: Transcorre des del nivell del mar a l'Oceà Pacífic fins a les vertiginoses altures dels andes, passant per la jungla Amazònica.

EXPLORACIÓ DE L'ALTITUD

Cada capítol explora una altitud i els seus productes i presenta receptes i ingredients dels principals plats de Central, a més d'incloure assajos personals sobre els viatges i el desenvolupament dels plats.

'Central' inclou 150 fotografies del paisatge peruà, entre les quals hi ha manglars, deserts, muntanyes i l'Altiplà, a més de les elaboracions que se serveixen en aquest restaurant, número quatre dels 50 millors del món i primer de l'Amèrica Llatina per al rànquing The World's 50 Best Restaurants.

El llibre, escrit en col·laboració amb Nicholas Gill, un periodista especialitzat en gastronomia i viatges, incorpora textos que abracen tots els aspectes de la cuina de 'Central' i revelen el funcionament intern del restaurant.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés