Actualitzat 29/03/2017 23:27

La xarxa europea referent en biodiversitat finança un estudi sobre ciència ciutadana

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 19 oct. (EUROPA PRESS) -

La xarxa Alter-Net, formada per 18 institucions de referència a Europa en biodiversitat i serveis ecosistèmics, ha finançat un estudi sobre el potencial que té la ciència ciutadana per a la ciència i com a mètode d'aprenentatge.

Es tracta de la convocatòria anual AHIAcalls, que impulsa Alter-Net per fer una publicació de temàtica lliure i la que ha tingut millor acollida ha estat la ciència ciutadana, segons ha informat la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en un comunicat.

Ha comptat amb la participació de 20 investigadors europeus, dos dels quals han procedit del Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (Creaf), Corina Basnou i Joan Pino, que han valorat la importància d'implicar la població a la ciència per visibilitzar millor les investigacions, i han analitzat 14 programes d'aquest àmbit.

Espanya ha destacat en els projectes de monitorització que involucren els participants i els acosten al món natural com 'Catalonia Butterfly Monitoring Scheme', que fa 23 anys que funciona i els voluntaris continuen fent les seves aportacions, i el 'BioBlitz de Barcelona', així com Mosquito Alert i Natusfera i, a nivell europeu, hi ha 'Virtual Biodiversity'.

Basnou ha assenyalat que una vegada finalitzat aquest estudi, els autors han apreciat que "cal assegurar que es dóna un aprenentatge mutu, els participants enriqueixen el seu coneixement científic, però els experts han de respondre les preguntes dels participants" i plantejar si les seves investigacions responen als dubtes de la població.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés