Actualitzat 07/03/2016 19:13

València instal·la 20 semàfors paritaris amb la silueta d'una dona amb faldilla

Previa YoutubeCargando el vídeo....

EUROPAPRESS

La iniciativa ja s'ha portat a terme a Jaén, Lugo, La Corunya, Vitòria, Fuenlabrada o Sagunt i ciutats europees com Viena o Munic

   VALÈNCIA, 7 Març (EUROPA PRESS)

L'Ajuntament de València ha instal·lat els primers 20 semàfors 'paritaris' de la ciutat, on la icona del vianant tradicional compartirà espai amb la silueta d'una dona amb faldilla.

   L'objectiu és "avançar amb normalitat en la senyalització vial i acabar amb el fet que sigui exclusivament la figura masculina la que representa la universalitat", ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giussepe Grezzi.

   L'edil, que aquest dilluns ha inaugurat el primer d'aquests semàfors al carrer Xàtiva, acompanyat de la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha recordat que la iniciativa sorgeix arran d'una taula rodona sobre gènere i mobilitat que va tenir lloc dins de la Setmana de la Mobilitat, celebrada el mes de setembre passat.

   Grezzi ha admès que és "difícil" representar tota la pluralitat de col·lectius i persones en una figura o en un símbol, però "el que és indubtable és que la figura del vianant que actualment apareix als semàfors és masculina i el nostre desig és que als carrers hi hagi un llenguatge integrador i divers a través dels senyals de trànsit".

   Així, a mesura que els equips de semàfor necessitin ser renovats s'aniran introduint aquests semàfors paritaris, sense suposar cap cost addicional per al consistori, ja que el canvi dels semàfors antics als de led ja estaven pressupostats, ha puntualitzat.

   Amb aquests primers 20 semàfors paritaris, la Regidoria de Mobilitat Sostenible vol sumar-se a les activitats organitzades per la Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb motiu del 'Dia Internacional de la Dona', que celebra aquest dimarts el 8 de març.

   En aquest sentit, Grezzi ha afirmat que "tot i que molta gent pot pensar que les figures són neutres, el cas és que tot el masculí s'ha naturalitzat sempre com si fos l'universal", d'aquí aquesta aposta per incloure símbols femenins als semàfors per "posar en evidència que fins ara només eren símbols masculins".

   En la mateixa línia, l'edil Isabel Lozano ha expressat que la intenció de treballar per "una ciutat inclusiva, igualitària i diversa, que visibilitzi les dones i les seves necessitats". "Les dones --ha dit-- comptarem a les polítiques municipals, en el disseny de la ciutat i de l'espai públic".

   Els semàfors es veuran a les interseccions de la plaça de l'Ajuntament-Sangre, plaça del Ayuntamiento-Periodista Azzati, Marqués de Sotelo-Xàtiva, Blasco Ibáñez-Doctor Moliner, Blasco Ibáñez-Gómez Ferrer, Colón-Sorní, Nueve de Octubre-Pintor Stolz, Germans Maristes-Bomber Ramón Duart, Puente de Monteolivete-Professor López Piñero, Pío XII-Menéndez Pidal, Colón-Xàtiva, Torres de Serranos, carrer Fontanares-Vicente Clavel, Balears-Alfred Toran-Olmos i, finalment, Ramon Llull- avinguda dels Naranjos. Es tracta d'encreuaments clau on l'afluència de vianants, així com la presència de centres educatius, ha estat significant en la instal·lació dels semàfors esmentats.

   València no és la primera ciutat que porta a terme aquesta iniciativa, que ja han emprès Jaén, Lugo, La Corunya, Vitòria, Fuenlabrada i Sagunt, a més de moltes altres ciutats europees com Viena o Munic i països com l'Argentina.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés