Actualitzat 29/03/2017 19:39

La UVic veu en la possibilitat d'oferir Medicina "un salt qualitatiu"

Les universitats públiques porten al CIC una quinzena de propostes de nous graus

BARCELONA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

El rector de la Universitat de Vic-Catalunya Central (UVic-UCC), Jordi Montaña, ha assegurat aquest divendres que la possibilitat d'oferir Medicina el pròxim curs ajudarà a donar un "salt qualitatiu i quantitatiu" a la universitat.

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha iniciat els tràmits per incloure el grau de Medicina en la programació del curs 2017-2018, i ara el projecte ha de rebre la validació del pla d'estudis per part de l'Agència de Qualitat Universitària (AQU), ha informat la universitat privada en un comunicat.

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC, que s'ubicarà a Vic i tindrà una unitat docent a Manresa, s'especialitzarà en l'atenció comunitària i la voluntat del pla d'estudis és formar professionals que situïn el malalt al centre del procés i treballin en la integració dels serveis socials i de salut.

La nova facultat, que serà de caràcter privat i s'autofinançarà, disposarà d'un sistema de beques per ajudar econòmicament a entre un 10% i un 15% d'estudiants, que s'atorgaran d'acord amb criteris acadèmics i de renda.

El comissionat de la Facultat de Medicina, Josep Arimany, ha remarcat que el Ministeri d'Educació ha de concedir en els pròxims mesos les 90 places privades que sol·licita el projecte, i ha subratllat que els estudis són un "motor de coneixement, innovació i investigació".

La presidenta del Patronat de la Fundació Universitària Balmes i alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha sostingut que suposa un "pas de gegant" per a la universitat, mentre que per al vicepresident i alcalde de Manresa, Valentí Junyent, és un projecte que permet avançar cap a un major equilibri territorial.

UNIVERSITATS PÚBLIQUES

Les universitats públiques catalanes han portat al CIC una quinzena de propostes de nous graus amb vista a la programació del curs 2017-2018, per iniciar els tràmits, han informat a Europa Press fonts dels centres.

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha proposat cinc nous graus: en Automoció; de Ciència i Enginyeria de Dades; Paisatgisme; Disseny d'animació i art digital, i d'Enginyeria Industrial i Economia, aquest últim al costat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

La UPF, a més del conjunt al costat de la UPC, també ha portat al CIC un grau d'Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades, mentre que la Universitat de Lleida (UdL) ha proposat els de Digital Design and Creative Technologies; Energy and Enviromental Engineering; Conservació de la Naturalesa; Traducció, comunicació i llengües aplicades, i Estudis Internacionals.

La Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona ha plantejat un grau d'Enginyeria Biomèdica, així com la reforma del d'Agroalimentària i la revisió d'Història i Història de l'Art.

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC), per part seva, ha proposat els graus de Belles Arts en col·laboració amb el Museu Centre d'Art Reina Sofia; Ciències de la Salut --que es vol que sigui de tres anys--; Relacions Internacionals, i Logopèdia, aquest últim coordinat per la Universitat de Vic (UVic-UCC).

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la de Girona (UdG) no han portat graus nous al CIC, i la Universitat de Barcelona (UB) està en espera d'una resolució del Govern espanyol sobre quins graus poden ser de tres o quatre anys.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés