Publicat 03/05/2016 18:32

Usen microorganismes autòctons contra la contaminació d'aigües subterrànies

BARCELONA, 3 maig (EUROPA PRESS) -

Investigadors del centre tecnològic Eurecat-CTM (membre de Tecnio) participen en el desenvolupament d'una nova tecnologia que utilitza microorganismes autòctons dels aqüífers contaminats amb dissolvents clorats per eliminar aquests compostos.

Es tracta d'una problemàtica que afecta el 8% dels emplaçaments contaminats a Catalunya, però també en l'àmbit europeu, segons dades de l'Agència de Residus de Catalunya i de la Comissió Europea, ha informat Eurecat aquest dimarts en un comunicat.

La nova tecnologia, que es desenvolupa dins del projecte Microbiome, es provarà en uns terrenys cedits pel Consorci de la Zona Franca, a Barcelona, que presenten aquest tipus de contaminació a causa de l'activitat industrial prèvia.

Aquest nou procés combina un sistema de recirculació de l'aigua subterrània, que contínuament és extreta i reinjectada a través de pous multinivell especialment dissenyats per a aquesta finalitat, amb l'addició d'un producte estimulant que actua com a font de carboni i nutrients.

L'objectiu és afavorir la proliferació de determinats microorganismes autòctons de l'aqüífer i millorar el rendiment dels processos de biodegradació.

D'aquesta manera, els investigadors esperen contribuir a reduir els costos que comporten aquests tractaments, assumits habitualment per les empreses i també les administracions públiques.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés