Actualitzat 06/09/2016 14:32

La UPC dissenya el primer nanosatèl·lit català llançat amb èxit

Nanosatélite de la UPC CubeCat-2
UPC

BARCELONA, 6 set. (EUROPA PRESS) -

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha dissenyat el primer nanosatèl·lit català --batejat com a CubeCat-2--, que es va llançar amb èxit el 15 d'agost des de la base xinesa de Jiuquan, ha informat aquest dimarts la universitat en un comunicat.

Porta a bord tres experiments per demostrar la viabilitat de diverses tècniques i tecnologies vinculades a l'ús d'assenyalis dels sistemes de navegació per satèl·lit per a usos de teledetecció, així com per provar instrumentació per a una futura missió.

L'aparell ha estat construït pel Grup de Teledetecció del Departament de Teoria de Senyal i Comunicacions i del NanoSat Lab de la UPC, un laboratori que és iniciativa de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB).

Els satèl·lits en miniatura, especialment els de tipus Cubesat, són sistemes de petit volum d'uns deu centímetres que pesen entre un i 10 quilos, però amb les mateixes funcionalitats que un satèl·lit convencional.

Aquest aparell permet "provar coses a l'espai que no ha provat mai ningú abans, com posar en òrbita càrregues útils per fer experiments científics o per analitzar el comportament d'un material o tecnologia", segons l'investigador Adriano Camps.

El llançament del coet LM-2D, que va tenir lloc el 15 d'agost a les 19.40 hores, va posar en òrbita a uns 500 quilòmetres d'altitud tres mini-satèl·lits, un dels quals és el de la UPC.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés