Publicat 11/03/2016 14:13

Universitats angleses concentren l'atenció al Saló Futura de Màsters i Postgraus

Autoridades frente al estand de las universidades inglesas en el salón Futura
EUROPA PRESS

El CIC assegura que el 3+2 es farà amb criteris acadèmics

BARCELONA, 11 març (EUROPA PRESS) -

El Saló Futura de Màsters i Postgraus ha obert les portes aquest divendres amb la novetat d'una participació agrupada de 14 universitats del Regne Unit, entre els 60 estands d'universitats i centres de formació que informaran, fins al divendres, al voltant de 6.000 visitants.

Es tracta de la primera vegada que universitats angleses visiten el saló, un fet que reflecteix la creixent internacionalització del mercat laboral, ha explicat la secretària del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou, en declaracions als mitjans posteriors a la inauguració del saló, que ha comptat amb el director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, i la directora de Futura, Roser Soley.

El saló ofereix també un servei d'orientació i assessorament personalitzat a l'estudiant, així com tallers pràctics per a la recerca de feina en l'àmbit nacional i internacional, i un Speaker's Córner, amb sessions informatives sobre estudis i afany emprenedor, mentre que també hi ha experts de l'agència Barcelona Activa de l'Ajuntament de Barcelona.

MÉS QUE GRAUS

Jou ha destacat que el CIC vol reforçar la presència d'estudiants estrangers a Catalunya, que actualment suposen el 30%, mentre que un 10% són de la resta de l'Estat, i el 22% dels màsters són en llengua estrangera.

Ha alabat la competitivitat dels productes que ofereixen les universitats catalanes i ha marcat l'objectiu d'aconseguir que els estudiants no facin només grau, ja que actualment "tenir una titulació universitària no és suficient per aguantar amb garanties al mercat laboral" i és important continuar la formació durant tota la vida, ha recalcat.

"QUE NO PATEIXI NINGÚ"

Sobre el decret del 3+2 ha sostingut que s'està produint un debat més intens del que hi hauria d'haver: "El decret dóna la possibilitat que les universitats catalanes puguin decidir la durada dels seus graus", per la qual cosa suposa una oportunitat i una responsabilitat que ha assegurat que sempre s'ha volgut.

"Que no pateixi ningú, els graus seran dels anys que siguin, no per qüestions polítiques ni per moda, sinó per una decisió pura i absolutament acadèmica", ha defensat, i ha recordat que el primer any d'un màster tindrà el mateix preu que el d'un any de grau per a les carreres reduïdes.

"Tot això que s'explica que amb aquests canvis es cobraran més diners i es farà més difícil l'accés als màsters no és veritat", ha asseverat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés